Kristiansund - Aalesund: 7-2
Både Kristiansund og Aalesund var revansjelystne etter å ha spilt uavgjort og tapt i første serierunde og det var tidlig fart i det som skulle bli en meget innholdsrik kamp.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Hele ni scoringer før klokken viste 90 minutter. Tre scoringer og en assist av Amahl Pellegrino, samt scoringer av debutant Amin Askar, Liridon Kalludra og Sondre Sørlig sikret en solid KBK-seier.
– Vi skal lete lenge etter minuser i dag. Og mentaliteten synes jeg er solid i dag. Litt sånn rufsete start. Aalesund var best til å begynne med, men så jobber vi oss inn i kampen og da får vi det unødvendige baklengsmålet. Det er flere måter å takle det på men fra da og helt ut så synes jeg vi var strålende. Hadde vi vært riktig så dyktig så kunne vi puttet på et par til også, sa en fornøyd KBK-trener Christian Michelsen etter kampen.
– Han er klinisk og det er en målscorer. Det er forskjellige mål i dag og han har hvert fall en assist, så det er masse målpoeng. MEn han blir gjort god av resten av gutta. Den trioen på topp der med resten av gjengen bak, de er farlig gjennom hele kampen, sa han om Pellegrino.
Se hva Pellegrino sa selv etter kampen. Saken fortsetter under:

Se hva Pellegrino sa etter storseieren

Målfest

Aalesund-spiller Simen Bolkan Nordli fikk mye oppmerksomhet etter scoringen sin i første serierunde. Han sa også til Eurosport.no etter kampen at han håpet å kunne produsere mye mål og assist denne sesongen.
Allerede ti minutter ut i andre serierunde testet han foten igjen. Det så ut som om han skulle slå et innlegg, men ballen gikk i KBK-spiller Pål Erik Ulvestad, endret retning og gikk i mål. Selv om det blir kreditert som selvmål, gikk bortelaget opp i ledelsen.
Amahl Pellegrino fikk en trøkk og holdt seg til håndleddet tidlig i kampen, men klarte å fortsette. Og det skulle vise seg å være lurt. Etter 24 minutter spilt utlignet KBK på en innøvd variant på corner.
– Den scoringen til Kristiansund er det internasjonal klasse over. Et fantastisk trekk, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal i Fotball Direkte.
Se scoringen her. Saken fortsetter under:

Roser dette KBK-trekket: – Internasjonal klasse over

Bare syv minutter senere la hjemmelaget på til 2-1. Pellegrino med et flott innlegg mot Liridon Kalludra som smalt til på volley og inn i mål.
Og det vil ikke stoppe for KBK-spissen! Kort tid etterpå satte Pellegrino inn hans andre mål for kvelden etter innlegg fra Sondre Sørli.
– Oi oi oi, Amahl Pellegrino! Du blir en attraksjon for Eliteserien. Akkurat som han var i fjor, utbrøt Bernt Hulsker i Fotball Direkte.
Men scoringene kom på løpende bånd i kampen og to minutter senere var det Sigurs Hagen sin tur. Bolkan Nordli fant Haugen foran målet, som kunne avslutte og dermed stod det 3-2 til pause.
– Det er moro å være på jobb igjen, det har kriblet i beina i altfor mange måneder nå og jeg var skadet på slutten av sesongen også, så det kriblet litt ekstra her, sa målscoreren i pausen.
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under:

Se høydepunktene: Kristiansund - Aalesund 7-2

Amin-scoring

Amin Askar ble byttet inn etter 59 minutter og fire minutter senere satte han inn sin første KBK-scoring og lagets fjerde for kvelden.
Aalesunds Hólmbert Aron Fridjonsson måtte også bli byttet ut etter at han holdt seg til ryggen.
Pellegrino nevnte i pausen at det kriblet ekstra i beina hans. Og det var tydelig. For etter 66 minutter fikk han levert en ball fra Serigne Mor Mbaye, han tok ned ballen og skrudden den i lengste hjørnet.
– Alle får frysninger over hele kroppen. Amahl Pellegrino! Hvis det er dette du skal fortsette med resten av sesongen. Har du sett? For et nedtak også curler han den i lengste. Det vet vi jo du er kanskje best på i Eliteserien. Det er fantastisk. Du kommer til å sprenge børsene rundt forbi, Amahl, utbrøt Hulsker.
To minutter senere la lagkamerat Sondre Sørlig på til 6-2 til hjemmelaget, før Bendik Bye økte ledelsen til 7-2.
Kristiansund kunne også ha scoret ett til, men det ble avblåst for offside.
– Det er ikke i nærheten av offside på Aasbakk, sier kommentator Asbjørn Myhre om situasjonen.
Se situasjonen her:

– Det er ikke i nærheten av offside

– Kjenner oss ikke igjen

Det betyr at Aalesund gikk på sitt andre tap på de to første serierundene. Trener Lars Bohinen hadde vanskelig med å finne de rette ordene.
– Vi kjenner ikke oss selv igjen i det vi driver med. Det er juniorfotball og da er jeg snill, sa en tydelig skuffet AaFK-trener.
– Akkurat nå vet jeg ikke hva jeg skal si til gutta. Kanskje best å vente til i morgen og tenke litt på det, la han til.
Neste runde møter Aalesund Brann hjemme, mens Kristiansund skal på besøk til Haugesund. Kampene kan du se på Dplay.
Se hele intervjuet med Aalesund-treneren her:

Bohinen: – Det er juniorfotball. Og da er jeg snill

OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
Eliteserien
Brutalt møte med KBK – stoppet Stabæks vinnerstreak: – En realitycheck
14/08/2021 PÅ 17:58