ÅLESUND (Eurosport.no):
I fjor fikk Simen Bolkan Nordli sitt definitive gjennombrudd i Hamkam med 16 målpoeng på 23 starter i OBOS-ligaen, hvor av 12 var scoringer.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
At Lars Bohinen så mye potensial i 20-åringens herjinger på nest øverste nivå i fjor er til å skjønne. Vanskeligere er det å forestille seg et mer ekstraordinært mål i Eliteserie-debuten.

Mål i sikte

Den sindige gutten fra Elverum er klar for å levere mer i oransje og blått denne sesongen.
– Jeg håper å kunne produsere mye, det er helt klart, en av styrkene mine er å produsere så jeg håper selvsagt å bidra med mange mål og assist i år, sier han til Eurosport utenfor Color Line stadion.
I AaFK bekler han flere ulike roller, avhengig av om Bohinen velger 3-4-3 (da er han kant) eller som i 1-4-tapet mot Molde: indreløper i 3-5-2.
– Det blir et stort defensivt ansvar også, i og med at vi er tre på midten, men ganske stor frihet offensivt – jeg skal være i boksen hver gang og jeg skal score mål. Det er derfor jeg er her, beskriver han.

Ny rolle

At han trives foran motstanderens mål gjør at han tror det kan bli trivelig også å spille jevnlig mot landets beste lag.
– Nå spiller jeg en mer tilbaketrukkent enn i Hamkam, nå spiller jeg indreløper, der var det 10er og spiss. Men det blir først og fremst indreløper, men jeg kommer i mange gode situasjoner rundt 16-meteren og der veit jeg at jeg er god. Så man kan forvente at jeg skal produsere, absolutt.
At spillere som leverer målpoeng er avgjørende for alle lag, er unødvendig å understreke. Eurosports ekspert Joacim Jonsson har vært ekstra opptatt av dette, og mener poengspillere er mangelvare i Eliteserien.

Målpoengspillere

I AaFK har de derimot mange som har en CV med brukbart med mål og målgivende, med Niklas Castro i spissen. Chileneren håper å gjenskape sine tall fra i fjor, der snittet han på over ett målpoeng per kamp. Bolkan Nordli tror 16 på 23 starter kan gjentas for hans del.
– Ja, hehe. Jeg håper å kunne gjøre noe av det samme. Nå produserte jeg ganske mye i fjor, så det kan bli vanskelig, men jeg håper å være i nærheten.
– Niklas veit vi kan produsere ekstremt mye, vi har spisser som scorer mye mål, vi har vingbacker som bidrar med assists, i tillegg til indreløpere som er målfarlige. Så det er absolutt en fordel at vi har flere som kan avgjøre kampene.

Kjæresteliv i jugendbyen

Bolkan Nordli flyttet til Ålesund sammen med kjæresten Natalie Granvang Nilsen. Hun er også fotballspiller og tok turen fra Fart (spilte i Toppserien i 2019) til AaFK Fortuna før 2020. Det tok lengre tid før jentene kom i gang med trening igjen, men kjæresteparet har klart seg greit under pausen, syns 20-åringen.
– Natalie kunne ikke spille kamper eller med nærkontakt, så det var en litt spesiell situasjon der. Så vet de fleste at markedet bestemmer og hun er nok klar over at det er derfor det ble sånn.
Han er glad for at tida i Ålesund ikke ble for ensom i perioden med isolasjon.
– Det er ikke verst det, så slapp jeg å bo her alene. Det har hjulpet veldig å ha selskap, det er det ingen tvil om. Man drar på trening, drar hjem, sover litt, spiller PlayStation, ser TV-serier – det er det det går i. For min del har ikke hverdagen vært så annerledes enn til vanlig, så det har egentlig gått fint, sier gutten som kan bli et stjerneskudd i årets Eliteserie.
For en perle han scoret i Eliteserie-debuten:

Ekstremscoring i debuten: – Jeg har ikke sett på maken!

OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
Eliteserien
Brutalt møte med KBK – stoppet Stabæks vinnerstreak: – En realitycheck
14/08/2021 PÅ 17:58