• Se Tromsø - Mjøndalen søndag 4. august kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!
– Det vil nok skje litt. Jeg tipper det kommer inn en til tre spillere til, forteller sportssjef Kenneth Karlsen på Eurosports spørsmål om hva han håper å få ut av det kommende overgangsvinduet.
Før han legger til:
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Så tror jeg det går noen spillere ut, noen som trenger kamptrening og derfor bør gå på lån. Og noen som kan bli solgt. Det kommet til skje litt av hvert.

– Vil øke konkurransen

Mjøndalen har allerede hentet inn Pontus Silfwer fra den svenske klubben Halmstad.
– Han er på plass. Han fikk seg leilighet på tirsdag og er med på trening fra vi starter igjen. Vi håper å få han spilleklar til den første kampen etter ferien. Vi kan ikke garantere det, men det er ingenting som tyder på at det ikke skal gå, sier Karlsen.
27-åringen har tidligere spilt for Mjøndalen da han i 2017 gikk fra den svenske klubben Frej til bruntrøyene. Men bare et halvt år senere dro han videre til Halmstad.
– Det blir veldig bra å få han tilbake. Han er god i presset og er en aktiv spiller. Det er det vi har sett etter, så det blir bra og vil øke konkurransen på plassen.
– Hvorfor er han en spiller som passer inn i Mjøndalen?
– Han gjorde det bra når han var her tidligere. Han har en bra personlighet og er en god presspiller, det er viktig slik som vi spiller fotball. Han har gode ferdigheter, bra motor og orker å prestere selv om det er mye tut og kjør. Det er en allround-spiller, og kan spille både sentralt og som indreløper.

Keeper-situasjonen

I tillegg er det også et spørsmål hvem som blir keeper-duoen i Mjøndalen. Både Mathias Eriksen Ranmark og Julian Faye Lund har låneavtaler som går ut 5. august. Hvem som blir er fortsatt usikkert.
– Vi er i dialog med begge keeperne og begge klubbene, men det er ikke noe som er avklart. Sannsynligvis drar Mathias tilbake Molde. Det er stor sannsynlighet for at det skjer, men det er fortsatt uavklart med Julian, sa Karlsen til Eurosport tildligere i uken.
Mjøndalen ligger på en 11. plass på tabellen etter halvspilt sesong. De møter Tromsø i den første kampen etter en kort ferie. Se kampen søndag 4. august kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss.
Sett denne?
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43