Tromsø - Stabæk 1-1
Ett poeng på hjemmebane mot Stabæk var ikke nok for Tromsø, som med uavgjort i siste serierunde rykket ned til OBOS-ligaen.
Sarpsborg 08, Mjøndalen, Lillestrøm og nettopp Tromsø endte alle på 30 poeng. TIL hadde imidlertid dårligst målforskjell med sine 19 i minus. Det betyr OBOS-liga for Simo Valakaris menn i 2020.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
– Jeg er tom. Vi ga alt i dag og hadde mange sjanser, men klarer ikke sette den i mål. Det er litt symbolsk for sesongen vår. Vi slipper inn for mange og scorer for lite, sier en tydelig preget Tromsø-kaptein Simen Wangberg.
– Samtidig har vi muligheten til å ta noen grep. Vi har berget så vidt på flere plass. Nå må vi få på plass en kultur som sørger for at vi kan kjempe i toppen på sikt, sier han.
Runar Espejord slet med å finne ordene etter kampslutt.
– Jeg har ikke svar på noe som helst nå. Det er helt jævlig.
– Det har vært en sesong der vi ikke hadde rykket ned om det hadde gått bra nok. Skulle klart å scoret her, og holdt plassen. Jeg har ikke svar på noe som helst. Det er bare å gå hjem, gråte i en måned og sørge for at man rykker til helvete opp igjen. Takk og god natt, sier Runar Espejord.
Se intevju med Espejord her!

Gode TIL-muligheter

Fitim Azemi tråklet seg fram til en god skuddmulighet etter bare fire minutter etter at han dro seg inn fra venstre og avsluttet med et skudd i retning mot det lengste hjørnet, men den gikk litt for langt, og til side for mål.
TIL presset på i innledningen, men etter hvert tok Stabæk stadig mer over. 17 minutter inn i kampen fikk gjestene en enorm mulighet da Kinoshita kom først på et lavt innlegg mot første stolpe, men keeper Jakob Karlstrøm var raskt nede og hindret scoring. Rett før fikk samme Stabæk-spiss en gratis-mulighet etter at Simen Wangberg skled på det vanskelige føret. Alene med keeper sviktet han imidlertid, slik at stillingen fremdeles var 0-0.
Etter 33 minutter ble kampen avbrutt fordi forholdene ble for vanskelige. Snøen hadde lagt seg tykt over kunstgresset, slik at det ble glatt, slept og en del tilfeldigheter. Bare et par minutter senere var Azemi alene med keeper etter et flott framspill av Runar Espejord, men Marcus Sandberg i Stabæk-buret reddet godt.
På overtid i den første omgangen kom scoringen, og det var bortelaget som stod for den. Oliver Valaker Edvardsen stakk inn bak ryggen på Simen Wangberg og headet Stabæk i ledelsen. Det betydde enorm trøbbel for Tromsø, som dermed stod meg begge beina langt ned i nedrykksgjørma.
– Det var mest skøytegåing og lite fotball i denne omgangen. Så er det kjedelig at vi slipper inn et litt enkelt mål på slutten der, men vi har alle muligheter til å snu kampen, sier Runar Espejord i pausen.
Se intervju med Wangberg her!

Utligning holdt ikke

Etter en drøy time la TIL an et vanvittig press og skapte mulighet på mulighet. Runar Espejord fortvilte etter flere brente muligheter for et TIL-lag som måtte ha scoringer. Av alle lag på 30 poeng, var det nemlig Alfheim-laget som sto med dårligst målforskjell.
Stabæk var nærmest scoring mot tampen da Bohinen fikk skyte fra kloss hold, men Karlstrøm reddet. Til slutt ble det 1-1.
Det var altså ikke godt nok for Tromsø, som er OBOS-klare for 2020.
Se sammendrag fra kampen her!
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01