Oppdatert 08/04/2019 klokken 09:16 GMT+2

Brann havnet bakpå mot Strømsgodset, men den hjemvendte sønn sørget for ett poeng for bergenserne.

Petter Strand

• Følg Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Slik får du tilgang.
Brann - Strømsgodset 1-1
Brann kunne plassere deres nye spiller, Veton Berisha, i startoppstillingen for første gang, og spissen var fremme og skapte trøbbel tidlig i kampen.
Litt under ti minutter var spilt da han ropte på straffe før Fredrik Haugen blåste den løse ballen over, men dommer, Trond Ivar Døvle, vinket Berisha opp.
Det var en relativt sjansefattig første omgang og det tok nærmere 30 minutter før Strømsgodset skapte sin første store sjanse. Mos fyrte fra skrått hold, men Eirik Holmen Johansen fikk avverget.

Pellegrino-mål

Men ti minutter senere klarte ikke sisteskansen å holde ballen ute av nettet. Store rom åpnet seg på en kontring og Mos fikk tredd igjennom Amahl Pellegrino. Alene med keeper trillet han Godset i føringen.
– Jeg får et litt dårlig touch, men jeg lurer keeperen og later som jeg skal legge den i lengste og så legger jeg den i nærmeste, oppsummerer Pellegrino om målet sitt.
Over i den andre omgangen var det tydelig at Brann hadde fått samlet seg.
Saken fortsetter under videoen:

Snytt for straffe

Ti minutter etter hvilen var utligningen et faktum. Berisha som stod i soleklar offside lot et oppspill gå uten å involvere seg, og på et løp fra dypet kom Petter Strand. Etter å ha ført ballen 15 meter fremover fikk han lurt Viljar Myhra og lagene var like langt på Brann Stadion.
– Selvfølgelig er det deilig å score, men akkurat nå er det bare skuffende å ikke få med alle tre poengene, sa Strand. For til tross for et voldsomt press klarte ikke Brann vinne. 1-1 ble resultatet, selv om det fort kunne vært endret etter en kontroversiell hands-situasjon.
Ett kvarter før slutt ropte Brann på straffe igjen, denne gangen for en aktiv skulder. Men nok en gang var Døvle uenig og Yacouba Sylla kunne pustet lettet ut.
– Når jeg ser den synes jeg det er straffe, men det er vel fordi jeg vil ha den, sa Brann-trener, Lars Arne Nilsen.
Bjørn Petter Ingebretsen er heller ikke uenig med sin kollega. Han synes også Brann ble snytt for straffe.
Ja, det er hands. Når jeg ser det på TV så er det ingen tvil, sa Strømsgodset-treneren.
Hjemmelaget gjorde alt de kunne for å få et mål til, og som vanlig innebar det å dytte inn Azar Karadas. Den høyreiste spissen fikk hodet på flere innlegg, men Myhra lot seg ikke overliste.

Pipekonsert

En stor dobbeltsjanse seks minutter på overtid kunne gitt alle poengene til Godset, men skuddene gikk ikke inn.
Da kampen ble blåst av var det ikke vanskelig å lese hjemmepublikummets tanker. Pipekonserten runget ut over stadion, noe som gledet Jacob Glesnes.
– Vi er veldig fornøyde med. Det er ikke så fint det vi gjør, men det holder i massevis i dag når vi får med oss ett poeng, sa Godset-kapteinen.
Med 1-1 på måltavla tok Brann sitt første poeng i årets Eliteserie. Strømsgodset på sin side har fire.