Sammen med Viking – også de tippet i bunnen av tabellen – er Glimt det eneste laget med full pott etter Eliteseriens tre første runder. Etter 14 uavgjorte kamper i fjor, en del sentrale spillere ut portene på Aspmyra og tilsynelatende trøbbel på spissplass, var det ikke mange som så den komme.
Særlig med tanke på at to av lagene de har møtt så langt heter Rosenborg og Molde. De to, som mange mener var favoritter til å kjempe om gullet, er tidvis blitt rundspilt av de helgule.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
MIdtbanemannen Ulrik Saltnes er med i «Før runden», via Skype, fra hytta. Der forteller han at de allerede gleder seg til neste kamp mot Sarpsborg, og at de skal gjøre mer av det samme og ikke ta av. Det siste er nemlig noe de tenker på i Bodø nå.
– Det er hele nøkkelen for oss. Det er viktig å forstå hvor marginalt fotballen er. Det så vi litt mot Molde, hvis vi slipper oss litt ned er vi ikke bedre enn at vi slipper inn to mål. Så vi må vite hvorfor vi har prestert det vi har prestert.
Før sesongen fortalte trener Kjetil Knutsen til Eurosport.no at de har hevet antall høyintensitetsløp med hele 25 prosent på trening i vinter. Saltnes er inne på det samme når han skal forklare suksessen så langt.
– Jeg synes vi har jobbet med bra intensitet hele vinteren, hevet presset vårt og hevet det vi gjør med ball. Med spesielt de to tingene i bunn er vi et bra lag.
(Artikkelen fortsetter under)
Men laget som i fjor slet med å avgjøre kamper til sin fordel, har allerede tre seirer på tre kamper. På de tre har de også scoret ti mål, hvilket er mest sammen med Molde, som har en kamp mer spilt. Lite har minnet om det dype kontringsspillet man ofte har sett før.
– Nå har vi bare spilt tre kamper, men vi var enige om at dersom alle spillerne som er her i år presterer det samme som i fjor, så blir det dårlig. Så vi var nødt til å heve oss alle mann. Vi måtte opp med intensiteten på trening, heve presset, være mer offensive i tilnærmingen til alle kamper. Foreløpig har vi lyktes godt med det.
Og selv om resten av landet muligens er overrasket over «Nye Glimt», er ikke Saltnes det.
– Jeg er jo ikke det, dette er noe vi har jobbet med lenge. Jeg registrerer at Molde-spillerne sier at vi lå bakpå og kontret og bare tok dem på det, men jeg opplever det ikke slik selv. Den perioden vi var gode, var da vi gjorde det motsatte, så jeg føler ikke vi er et slikt lag lenger.
Se hele praten med Saltnes og innslag fra flere andre lag i «Før runden» her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03