ULLEVAAL (Eurosport.no):
Bodø/Glimt tippes på 11. plass av Eurosport, og det store spørsmålet har vært hvem som skal score målene. Sentrallinjen med Martin Bjørnbak, Jose Angel og Kristian Fardahl Opseth er borte fra i fjor, og selv med Amadou Konaté på vei inn fra fransk fotball, har Geir Andre Herrem vært lagets eneste spiss få dager før seriestarten mot tittelforsvarer Rosenborg.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Likevel var det en offensiv trener Kjetil Knutsen som sammen med resten av Eliteseriens trenere og kapteiner som møtte på Ullevaal til et felles «Kick off» tirsdag.
– Først og fremst er jeg veldig fornøyd med spillergruppen. Vi mistet noen viktige spillere, men har tatt det igjen med en ekstrem sult på de som er igjen. Vi har også fått noen nye inn. Kvaliteten på trening er i hvert fall det beste jeg har vært med på i Bodø/Glimt, sier Knutsen til Eurosport.no.
50-åringen fra Bergen er inne i sin andre sesong som hovedtrener, etter å ha vært assistenttrener i 2017. Han mener at tidspunktet for å møte Rosenborg ikke kunne vært bedre.
– Jeg tenker at det egentlig er helt perfekt. Vi skal møte dem to ganger i år, og hvis jeg kunne valgt, hadde jeg valgt å møte dem i første kamp. De har ny trener og det er nok litt ferskt, og de er nok litt utrygge og fortsatt ikke fått spilt inn alt. Det er en kamp der vi har alt å vinne og lite å tape, sier han og legger kjapt til:
– Jeg har sett dem i noen kamper. Det må understrekes at de har sett ganske solide ut defensivt, men ikke fått det helt till offensivt. Men det var en veldig god kamp og en solid gjennomføring av dem mot Norrköping.
For Glimts del har vinteren gått betraktelig mer smertefritt. På ni kamper, er det blitt hele åtte seirer.
– Vi spilte 14 uavgjorte kamper i fjor, og hvor kan vi øve på å vippe kampene i vår favør? Jo, i treningskampene. Det har vi klart, og gjennom å gjøre det synes jeg at jeg kan se på spillerne at de bygger selvtillit. Det er litt undervurdert i fotball. Man snakker om formasjoner og bla, bla, bla, men det at du har spillere med selvtillit er en ekstremt viktig dimensjon for å vinne kamper.
– Hvilke knapper har du trykket på og hvilke grep har dere tatt?
– Det første vi gjorde, var at vi ga dem to uker ferie. Da de hadde fri, var de nødt til å følge en plan. For da vi startet opp i januar ville det bli tøft. Med mye høyere intensitet enn vi hadde i fjor. De hadde gjort jobben og kom tilbake i god form, og det har gjort at vi fysisk har klart å flytte spillerne opp.
Utstyrt med brikker og målere, har spillerne trent hardt i oppkjøringen. Knutsen og teamet har sett oppsiktsvekkende resultatet.
– Vi har testet dette, og på høyintensitetsløp har vi gått opp 25 prosent. Og det er ganske mye. Vi har gjort det uten egentlig å løpe en meter, men prøvd å være funksjonelle i trening og at folk må komme på trening for å yte sitt aller beste hver dag.

Tøff start

Utslagene i treningsarbeidet er også overført til kampene. Knutsen tror de samme tallene gjelder i matcher.
– Det er det viktigste grepet. Og som en følge av det, har vi prøvd å flytte presset vårt mye høyere, som gjør at vi kan vinne ballen høyere i banen og gunstigere. Og en del andre ting, men summen av det har gjort at vi for hver kamp har klart å spille på oss selvtillit. Spillerne virker trygge og ser at vi kan få det til.
Alvoret starter lørdag. Glimt har et tøft program, med Rosenborg (hjemme), Mjøndalen (borte), Molde (hjemme), Sarpsborg (hjemme) og Stabæk (borte) i de fem første kampene. Så gjenstår det å se om Knutsens gutter overfører det solide inntrykket fra treningskampene til seriespill.
– Jeg understreker at nå har vi spilt helt uten press, for det er bare treningskamper. Om det går til helvete, er det ingen konsekvenser. Så får vi se om vi er mentalt robuste nok til å håndtere det når det står mer på spill.
UEFA Europa Conference League
Utsolgt mot Roma: – Merker trøkket i hele byen
11/10/2021 PÅ 14:47
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04