VALLE (Eurosport.no):
– Ja, det er det, for det er et team jeg har hatt i mange år, og det er jo kameratene mine. Men det er moro med noe nytt også, og her er det mange flotte mennesker, så det gir ny energi og ny giv. Det tror jeg var riktig både for Odd og meg nå, at jeg gjorde noe annet. Jeg har sagt det, at når det kommer en stor klubb der utfordringen er veldig stor, så tar jeg den når sjansen byr seg, Og den kom nå, sier Fagermo til Eurosport etter Vålerengas treningsøkt tirsdag.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Kommer de til å klare seg uten deg da?
– I starten gjør de det, sier han, og setter opp et stort glis, før han fortsetter:
– Jeg håper det. Det er en veldig veldrevet klubb, med profesjonelle mennesker i alle ledd. Så Odd kommer til å greie seg bra.
I tiden etter at det ble kjent at Fagermo, etter tolv år i klubben, var på vei til Vålerenga, er det selvsagt blitt spekulert i hvem som kommer til å ta over. Blant annet har Eurosport-ekspert Joacim Jonsson satt opp sin liste over det han mener er realistiske kandidater.
Men Fagermo selv har også noen tanker om det. For det er på det neste spørsmålet at han – uoppfordret – trekker frem et navn han ønsker å se i jobben.
– Kommer det inn en fyr med like stor pondus som deg i trenerstolen?
– Det er vanskelig. Men jeg håper jo på Jan Frode. Jeg mener han er veldig godt rustet for jobben. Jeg er subjektiv, selvfølgelig, fordi jeg er veldig glad i ham. Men jeg tror det er rett mann nå, for klubben, fordi de da kan videreføre det arbeidet vi har drevet med i mange år, sier Fagermo til Eurosport.
Han snakker naturligvis om Jan Frode Nornes, mannen som var hans assistent og som nå leder Odd-laget til en permanent løsning er spikret.
Eurosport møtte Nornes samme dag som Fagermo offisielt ble klar for Vålerenga.
Da kom han med uhemmet ros til sin tidligere sjef og fortalte at han ikke hadde tenkt på om han ønsker å ta over som hovedtrener.
– Jeg har ikke rukket å tenke noe på det. Det har ikke vært diskutert i det hele tatt. Nå har fokuset vært å få gjennomført en treningsmatch, som vi gjorde veldig bra. Alle fikk spilletid og vi vant 6-0. Så skal vi til La Manga søndag, og så får vi ta det derfra. Nå må vi lande litt først, puste med magen og så se hva som skjer fremover, sa Nornes da.
«Dagens assistent Jan Frode Nornes er naturligvis også en kandidat, men han har tidligere ytret at han trives svært godt i assistentrollen og det er ikke enkelt å ta over en tropp som man vært assistent for så lenge. De to jobbene er vidt forskjellige med tanke på tilnærmingen til spillerne.» skrev Jonsson i sin blogg.
Odd møtte for øvrig Tromsø til treningskamp tirsdag. Den endte med 4-1-seier til OBOS-laget, etter blant annet to scoringer på straffe av Kent-Are Antonsen.
Eurosport har ikke lyktes å komme i kontakt med sportslig leder i Odd, Tore Andersen, tirsdag.
For i dag er også en helt annen kandidat blitt dratt inn spekulasjonene rundt den ledige trenerjobben. Kåre Ingebrigtsen fikk sparken etter bare 46 dager på Kypros, og nevnes allerede som en perfekt kandidat for Odd.
Heller ikke han besvarte Eurosports henvendelse tirsdag, men overfor Adresseavisen er han klar på at han etter kaoset i Apoel nå – dersom han føler seg klar for en klubb igjen – søker mot en klubb i Skandinavia «der det er mer kultur for strategi i klubbarbeidet».

Linkes sterkt til Oldrup og Kastrati – slik svarer Fagermo

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03