TELEMARKSHALLEN / OSLO (Eurosport.no):
– Det er jo litt spesielt det, da. Jeg har vært i Odd i syv år, og Dag-Eilev har vært her i alle de årene. Han har vært i Odd i tolv år. Så han er en legende i Odd. Det blir rart uten ham, men han fortjene denne muligheten og vi har en klubb og noen folk rundt A-laget vårt som gjør at vi står veldig godt rustet til å møte dette uten Dag-Eilev, sier daglig leder Einar Håndlykken til Eurosport etter lagets treningskamp fredag ettermiddag.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Han bekrefter at Vålerenga betaler for «overgangen», men vil ikke ut med hvor mye.
– Det hadde jeg ikke tenkt å fortelle. Men det er en kompensasjon, det er det, sier han og legger til:
– Men jeg kan jo si det at Dag-Eilev fortjente det her nå, så vi har jo ikke pushet det kravet i taket, som vi kanskje burde gjort, særlig når det er Vålerenga. Men vi ønsket ikke å ødelegge for at han skulle få denne muligheten.
Han bekrefter at klubben foreløpig ikke har startet jakten på en erstatter. Fredag var det assistenttrener Jan Frode Nornes som ledet laget i dagens treningskamp mot Notodden.
– Ikke annet enn at vi har et fantastisk bra team allerede, med Nornes i spissen. Så det teamet kommer til å lede laget fremover, sier Håndlykken.
– Er han aktuell som hovedtrener?
– Det har jeg ikke lyst til å si noe om, om hvem som er aktuelle og ikke aktuelle. Men han er høyaktuell til å lede laget fremover, for det kommer han til å gjøre, både på La Manga og i tiden etter det også.
Men at Odd skal mangle kandidater, er han overhodet ikke redd for. Ifølge den daglige lederen har de mottatt henvendelser fra trenere allerede.
– Jada. Jeg har allerede fått en håndfull tilbud fra inn- og utland, så jeg tror ikke det blir mangel på folk som melder seg. Så er det om å gjøre å finne den rette.
Når det kommer til hvilke krav og kriterier de vil nedsette i jakten på Fagermos erstatter, mener han det er for tidlig å være veldig konkret.
– Jeg tror ikke jeg skal gå for langt inn i det nå. Vi har hatt Dag-Eilev i veldig mange år, og nå skal vi ut på jakt etter noe nytt. Så prosessen rundt både en kravsspesifikasjon og kriterer og det hele må vi komme tilbake til, sier Håndlykken.
Jan Frode Nornes har jobbet tett sammen med Dag-Eilev Fagermo i en årrekke.
– Først og fremst er det faktisk litt vemodig. Det er egentlig litt trist også, en epoke som er over. Han har vært her i tolv år, han er tidenes Odd-trener. Klubben blir 126 år i år, og det sier egentlig det meste. Han har vært unik, og det avtrykket han har satt kommer til å stå igjen i historiebøkene, sier Nornes til Eurosport og legger til:
– Så det er vemodig, men samtidig erjeg glad på hans vegne. Han er en veldig god venn og kollega, og jeg elsker jo Fagermo og unner ham bare det beste. Jeg ønsker ham lykke til. Vi kommer til å ha kontakt og det er to kamper han skal grue seg til i år, og det er kampene mot Odd, sier han med et smil.
Ifølge assistenten som kjenner ham bedre enn de fleste, kommer Fagermo til å kle VIF utmerket.
– Ja, som hånd i hanske. Utvilsomt. Det er rett mann. Vålerenga har gjort tiårets signering, ferdig snakket, fastslår Nornes overfor Eurosport.
Selv sier han at han ikke har tenkt på om han ønsker å ta over som hovedtrener, men at han er bedt om å lede laget fremover.
– Jeg har ikke rukket å tenke noe på det. Det har ikke vært diskutert i det hele tatt. Nå har fokuset vært å få gjennomført en treningsmatch, som vi gjorde veldig bra. Alle fikk spilletid og vi vant 6-0. Så skal vi til La Manga søndag, og så får vi ta det derfra. Nå må vi lande litt først, puste med magen og så se hva som skjer fremover, sier Nornes og henviser til ledelsen for ytterligere spørsmål om sitt eget kandidatur.
Dette sa panelet i «Indre bane» om Fagermo og VIF nylig:

Mener han passer i VIF: – De trenger en profil

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03