Eurosport

Nær drømmen etter 13 måneders mareritt: – Betyr mer enn folk tror

Nær drømmen etter 13 måneders mareritt: – Betyr mer enn folk tror

24/04/2019 13:34Oppdatert 24/04/2019 16:03

Endre Kupen ble hentet til Bodø/Glimt og skulle endelig få spille i Eliteserien før forrige sesong. Så ble han alvorlig skadet. Nå er 28-åringen tilbake.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

– Det var veldig deilig å spille kamp. Det er vel 13-14 måneder siden sist. Jeg skulle hatt et par mål, og det sitter ikke helt, men det var bare deilig å få spilt, sier Kupen til Eurosport.no.

Mandag var han med i kamptroppen i 1-1-kampen hjemme mot Sarpsborg, uten å komme på banen. Tirsdag kveld fikk han 45 minutter for andrelaget, i 3. divisjon mot Junkeren.

– Det var herlig bare å være med i troppen. Det betyr mer enn folk tror. Hadde jeg spilt hadde det vært en bonus.

Han spilte sin siste tellende kamp i november 2017. Etter en god sesong der han banket inn 14 mål for Florø i OBOS-ligaen, ble han hentet til Bodø. Han omtalte det den gang som en drøm som gikk i oppfyllelse. I stedet ble det kjapt til et mareritt.

Han skadet seg på trening i mars i fjor, rett før seriestart. Det var snakk om et avrevet korsbånd.

– Det var selvfølgelig veldig surt da det skjedde. Det var tøft. Men jeg føler jeg har taklet det veldig bra, og funnet ut at jeg er sterk mentalt. Det handler om å gi litt faen, man kan ikke gjøre noe med det uansett.

– Hvordan har du jobbet med deg selv gjennom denne perioden?

– Det har vært flinke folk rundt meg i klubben, og jeg har trent meg opp igjen sammen med den tidligere fysioen min. Det er selvfølgelig dager der du lurer på hva i all verden du styrer på med, men det er bare å bite tennene sammen og få ut frustrasjonen gjennom trening. Jeg har nok aldri vært så godt trent som jeg er nå, så noe positivt kom det jo ut av det.

Over ett år og to operasjoner har passert siden skaden oppsto. Nå drømmer 28-åringen fra Venøy i Selje om flere sjanser til å være med i kamptroppen.

– Jeg håper ikke Eliteserie-spill er så langt unna, men det er ikke bare å spille seg inn på dette laget. De har gjort en formidabel jobb. Man må fortjene spilletid, og det handler litt om kampbilde og slike ting. Men jeg håper å være i troppen og kanskje få noen minutter fremover.

Etter en variabel fjorårssesong, har Glimt virkelig fått sving på sakene i år. Med opp mot 25 prosent økning i høyintensitetsløp på trening, høyere press og flott angrepsspill, har de gule virkelig imponert, med seirer mot både Rosenborg og Molde.

Kupen tror endringene kan passe ham bra.

– Vi har mye fart på topp og spiller litt annerledes, med masse raske spillere i første pressledd, mer trøkk og tempo. Jeg er liten og kjapp og har mye trøkk, så jeg håper jeg kan bidra med det.

Foto med tillatelse fra glimt.no

Video - Bodø/Glimt fortsetter å ta poeng mot topplagene etter 1-1 hjemme mot Sarpsborg 08

03:00
0
0