Han tolket nemlig spisskjøpet for den summen som at nykommeren kommer til å være førstevalget på topp. Dermed ønsket Tommy Høiland, som hadde kontrakt frem til sommeren, å vurdere situasjonen.
Spissen har også hatt andre tilbud, uten å ha villet kommentere fra hvem. Ifølge Stavanger Aftenblad dreide det seg om Eliteserie-rival Aalesund.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Men tirsdag skrev klubben på Facebook at Høiland er klar for tre nye år i Stavanger.
– Jeg har lyst til å spille for Viking også de neste årene. Enkelt og greit. Jeg trives her, det samme gjør familien min, sier Høiland til Aftenbladet, som var først ute med nyheten.
Det gjentar han også når Eurosport får en prat med ham litt senere.
– Jeg så egentlig ingen grunn til å bevege på meg. Jeg elsker å spille for denne klubben, og det er på hjemplassen min, og jeg har lyst til å være en del av fortsettelsen. Vi har bygd opp noe fint og skal også ut i Europa, sier Høiland.
Rogalendingen scoret 12 mål for Viking i deres svært oppløftende sesong som endte med cupgull.
Til tross for at han ikke fikk spilletid i finalen, var Høiland tydelig rørt etter NM-seieren, og omtalte det som større enn da han spilte, scoret og vant med Molde.
– Det er selvfølgelig noe helt spesielt. Jeg er blitt veldig glad i klubben, og at den er fra hjemtraktene mine betyr litt ekstra. Vi er en gjeng lokale gutter og kamerater. Vi er ikke bare kollegaer, vi er kamerater, sier 30-åringen til Eurosport.
Han skal hele tiden ha vært sterkt ønsket med videre av trener Bjarne Berntsen.
– Jeg hadde en liten prat med Bjarne, men det gikk mest på at jeg føler at denne situasjonen har gått litt utover det sportslige og at jeg ikke har prestert som jeg har ønsket. Det var greit å få på plass en avgjørelse, og ikke bare gå og tenke det på og kjenne litt på usikkerheten. Det er i Viking jeg har lyst til å være, og det har jeg egentlig tenkt en stund.
– Du har jo vært åpen på dette med kjøpet av Berisha. Hvor mye har du tenkt på det?
– Jeg har tenkt mye på det. Det er selvfølgelig en tøff konkurransesituasjon. Samtidig har jeg vært i Molde, og kjempet mot spisser som Fredrik Gulbrandsen, Björn Bergmann Sigurdarson, Ola Kamara og jeg kunne sikkert nevnt mange. Jeg er vant til konkurranse. Så jeg er innstilt på å spille mest mulig, og egentlig tenkt at jeg skal gi alt på trening, og ikke gi Bjarne noe annet valg enn å bruke meg, sier Høiland til Eurosport.
Nå ser han frem til kampene i Europa som en skikkelig gulrot, og mener det ikke kan bli større enn å spille der med en gjeng lokale gutter. Samtidig understreker han at det er mange viktige kamper i serie og cup før den tid.
Laget har i tillegg til Berisha hentet inn blant andre Yann-Erik de Lanlay, men også solgt svært sentrale brikker som kaptein Zlatko Tripic og Kristian Thorstvedt.
– Det er klart at vi har mistet noen veldig viktige spillere. Zlatko og Kristian, og kanskje spesielt Zlatko, hadde en viktig rolle hos oss i fjor, men nå er det opp til oss eldre og de nye å bevise at vi greier å erstatte de vi har mistet. Viking ønsker å være en utviklende klubb og kanskje selge videre, og det er ingen ny situasjonen. Det er en del av å være i en fotballklubb, så vi som er her skal prøve å erstatte dem som best vi kan.

Linkes sterkt til Oldrup og Kastrati – slik svarer Fagermo

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03