Dagen etter åpningskampen valgte Brann å åpne sjekkheftet for å signere Veton Berisha fra Rapid Wien. Berisha vil dermed bli et alternativ på topp for Bamba som forrige sesong så ut til å være sikker i startoppstillingen.
– De har fått inn Veton Berisha som er virkelig god i pressspillet sitt og han er bedre i den defensive fasen av spillet. Jeg tror noe av motivasjonen bak signeringen, er at Bamba er såpass svak i den samme delen av spillet, sa Eurosports ekspert Joacim Jonsson i Indre Bane.
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
Den 24 år gamle rogalendingen har denne sesongen spilt på vingene for den østerrikske klubben. Berisha har også vært å finne alene på topp flere ganger. Da Berisha slo ordentlig gjennom for Viking i 2015-sesongen spilte han spiss, der ble det elleve mål på 14 kamper, og i tillegg hadde han fire målgivende.
Brann-laget har over vinteren hatt mange spørsmålstegn om hvem som skulle spille. I et lag som besitter en god dybde. Til slutt endte Lars Arne Nilsen opp med å benke store navn som Fredrik Haugen, Gilbert Koomson og Daouda Bamba.
På topp endte han opp med å spille med Henrik Kjelsrud Johansen fra start, mens Bamba og Azar Karadas kom inn utover den andre omgangen.
– Jeg tror uttaket bunner ut i at Bamba er for dårlig i presspillet. Han er for dårlig defensivt. Lars Arne Nilsen bygger på et godt presspill og et sterkt kollektiv, et samlet lag der alle jobber for hverandre i det defensive spillet, og der er nok ikke Bamba god nok, sa Jonsson i Indre Bane.
På vingene til Brann spilte Gilli Rólantsson og nysigneringen Petter Strand. På benken satt Gilbert Koomson som forrige sesong var en viktig brikke på vingen i Brann-laget. Avgjørelsen med å flytte Strand opp på vingen var ikke Jonsson enig i.
Les også: Vinterens overgangsvindu: – De fremstår som en klar gullfavoritt etter at vinduet er lukket
– Jeg synes det er kjedelig at han flyttet opp Petter Strand, men vi fryktet jo at han ville gjøre det. Strand spilte bra, men han har vært en av sesongoppkjøringens beste midtbanespillere, og det å flytte han til en annen posisjon er for meg uforståelig.
Forrige sesong da Strand spilte i Molde, var han å finne på banen 26 ganger iløpet av sesongen, 19 av disse kampene spilte han på en av vingene. Mens i Brann sin sesongoppkjøring har bergenseren blitt spilt for det meste som indreløpet sentralt på midtbanen.
– Det som var litt av DNA-et til det her Brann-laget gjennom sesongoppkjøringen ble tatt vekk når Strand ble flyttet opp. Friskt i minnet sitter kampen i Spania mot Rosenborg hvor de rett og slett løpet Rosenborg i stykker. Man mistet den dimensjonen nå, sa Jonsson.
Se hele podcasten her:
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14