I slutten av november i fjor ble det klart at tidligere Vålerenga og Stabæk-spiller Nicolai Næss returnerer til Eliteserien. Han signerte på en treårsavtale med Sarpsbog 08 som startet fra 1. januar 2019. Han har de siste årene spilt for den amerikanske klubben Colombus Crew og sist for den nederlandske klubben Heerenveen. Nå er han tilbake i Eliteserien og håper å kunne skape nye minner med Sarpsborg.
– Det er godt bare det å være tilbake, å kunne prate norsk i garderoben og norsk med gutta, sier han til Eurosport.no.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– Hva er sjarmerende med Eliteserien?
– Det er litt annerledes enn resten av verden. De holder på litt andre tider på året, starter tidlig på året og holder på langt ut i November. Man får noen kule kamper når det er litt tåkete, dugg i gresset og nærmer seg vinter. Så er det også noen ordentlige revaliseringer som er morsomme å spille og smelle i litt taklinger, sier han.

– Treneren har veldig mye å si

26-åringen spilte for Stabæk fra februar 2013 til sommeren 2016. Han forteller hva daværende Stabæk-trener Bob Bradley hadde å si for hans karriere
– Jeg tror det med trenere har veldig mye å si. Både spillestil og hvilken type trener som passer deg som person. Jeg var veldig heldig i Stabæk i min tid at Bob Bradley kom inn. Det var perfekt match for meg og veldig mange andre i Stabæk. Det synes jo på papiret også, når jeg satt på benken i 1. divisjon, så kom Bob inn i bildet og da ble jeg nesten en helt ny spiller. Etter det så gikk karrieren bare en vei og det var oppover, forteller han.
På spørsmål om han tror at Bradley var en nøkkel for karrieren videre, svarer han:
– Det er vanskelig å si, men selvfølgelig var det en liten nøkkel fordi jeg fikk mer spilletid når han kom inn i bildet. Jeg og Morten Thorsby satt å lo litt fordi vi satt på benken i 1. divisjon begge to, så kom Bob og vi fikk plutselig spille. Begge to fikk en fin karriere etter det. Man kan ikke si at det kun er derfor, man legger jo ned mye arbeid selv, med både treningstimer på banen og gymmen for å klare det på egenhånd.
Nå skal han trenes av Sarpsborgs Geir Bakke. Han føler han allerede har en fin kommunikasjon med Bakke.
– Hele Norge fulgte jo med i fjor og hvordan de gjorde det i Europa og Geir skal ha veldig mye av æren for den jobben han gjorde der. Det er også et bevis når klubber legger penger på bordet for å hente Geir, så jeg er veldig glad for at han ble i Sarpsborg.

– Kampene mot Vålerenga og Stabæk blir spesielle

Som tidligere Vålerenga og Stabæk-spiller trekker han frem disse kampene som ekstra spesielle.
– Jeg er jo Oslo-gutt og Vålerenga-gutt, så kampene mot Vålerenga er litt spesielle. Stabæk blir også en veldig spesiell kamp. Jeg hadde noen fine år i Stabæk. Så er det Rosenborg, man kommer ikke utenom dem. Det hadde vært morsomt å slå dem to ganger i år, smiler han.
– Hvordan ser du for deg at kampen på Nadderud blir?
– Det blir litt spesielt. Det er på en måte der jeg slo gjennom og fikk mine beste år i Eliteserien. Jeg har mange gode venner der ennå. Jeg har pratet med noen av dem allerede, så jeg håper at jeg får en god velkomst av Stabæk-supporterne. Men når dommeren blåser i fløyta så er det match, så håper jeg vi er venner etter kampen også.
Sett denne?
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11