Denne måneden sparkes Eliteserie-sesongen i gang. I den anledning har Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson analysert Odd. Her er hans status på klubben per 5. mars. Skalaen er fra én til seks.
Keeper - 4:
Et av ligaens beste keeperpar. Sondre Rossbach har til tross for sin unge alder vært med lenge. Egil Selvik var briljant i fjor og er en smart signering av Odd. Ingen av dem har toppnivået til André Hansen og Andreas Linde, men begge er gode. Rossbach vil stå når Eliteserien starter. Han har ventet på sjansen i utlandet lenge uten å få den. Rekkevidden ødelegger for telemarkingen, for mange av de europeiske klubbene er nærmest sykelig opptatt av keeperens størrelse.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Forsvar - 4:
Et meget erfarent forsvar som har vært solid i mange sesonger, men er det ikke slik at flere av dem er på nedadgående kurve i karrieren? Espen Ruud er 35 år, og Steffen Hagen blir 33 før seriestart. Sammen med Fredrik Semb og Birk Risa vil de utgjøre fireren. Semb har slitt med skader, men ser ut til å rekke seriestarten. Det er spennende å se hvordan formen er etter nok et langt skadeopphold. Jeg hadde ikke regnet med Ruud før forrige sesong, men han slo fryktelig tilbake. I denne sesongoppkjøringen har han sett grei ut også, men er naturligvis på vei ned i karrieren. Hagen har et høyt laveste nivå, men også hans karriere er på hell. Risa har hatt stigning i prestasjonene. Odin Bjørtuft er den nye utviklingsspilleren i det bakre leddet, men her burde Odd sett etter flere spillere som kan ta over etter hvert.
Midtbane - 4:
Fagermo hentet tilbake en av sine favoritter, Fredrik Oldrup Jensen. Det betyr at Vebjørn Hoff flyttes opp som indreløper. Den andre indreløperplassen kan 2001-gutten Joshua Kitolano ta. Men det finnes mye rutine i bakhånd, med Samuelsen og Nordkvelle, men også unge Markus Kaasa har han å spille på, som det er knyttet store forventninger til. Midtbanen til Odd er godt besatt.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Angrep – 2:
Odd skriker fortsatt etter en spiss som kan levere. Meget uheldige Andreas Helmersen fikk kanskje karrieren ødelagt med nok en kneskade. Nå står Odd igjen med Torgeir Børven, som har levert ujevnt i en årrekke. Tobias Lauritsen har levert svært godt på 2. divisjonsnivå, men har ikke etablert seg i toppnivå. Elbasan Rashani er en meget interessant spiller på venstrekanten. På motsatt side leter Fagermo febrilsk etter et godt nok alternativ. Her blir det nærmest loddtrekning om hvem som skal spille. Meget tynn angrepsrekke på Odd.
Antatt lagoppstilling (4-3-3):
S. Rossbach
E. Ruud –F. Semb –S. Hagen–B. Risa
V. Hoff – F.O. Jensen – J. Kitolano
B. Njie – T. Børven – E. Rashani
Treneren - 5:
Dag-Eilev Fagermo har gjort en monsterjobb med Skiens-klubben, og har bygd klubben opp til et solid Eliteserie-lag. Det er få trenere som kan 4-3-3 så godt som Fagermo. Konservativ i rekrutteringsarbeidet og der holder han ikke nivået.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Nøkkelspilleren:
Sondre Rossbach har til tross for sin unge alder allerede stått i en årrekke. Har utviklet seg i feltet, men fortsatt litt å gå på der. Meget god med beina og igangsettingen. Står bak et aldrende forsvar det er litt spørsmålstegn rundt, og Rossbach blir ekstremt viktig for Odd denne sesongen.
Gjennombrudd:
Joshua Kitolano fikk smake på Eliteserie-fotball allerede i fjor som 17-åring. Har tatt nye steg i vinter og ser ut til å ha stor tillit hos Fagermo. Har en herlig frekvens i beina. Kitolano har evnen til å gå av ledd med ballen i beina.
Salgsobjektet:
Her blir det Kitolano igjen. Han er nøkkelspiller på Norges U-18 landslag og har ytterligere et vindu å vise seg frem for hos proffklubbene. Når en 18-åring spiller seg inn på et solid Eliteserie-lag, er det naturlig at han vil være hett stoff blant mange europeiske klubber. Har et internasjonalt driv.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Undervurdert:
Vebjørn Hoff er en stille og rolig person som sjelden stjeler de store overskriftene. Føler derfor at han går litt under radaren. Var en av ligaens aller beste midtbanespillere i fjor. Toveisspiller som sjelden gjør en svak kamp. Meget gode ferdigheter og stor løpskapasitet. Klok spiller.
Drømmespilleren:
Leke James, den store nigerianske midtspissen hadde passet perfekt for Odd og vært den brikken de hadde trengt for å kunne utfordre om medaljer.
X-faktoren:
Odds midtbane: Her har Fagermo mange strenger å spille på. Bredden er stor og her finnes erfaring, ungdommelig entusiasme, løpskraft, tempo og målpoeng. Uten tvil den mest spennende lagdelen i dette laget.
Overgangsvinduet:
Det skjer sjeldent eller aldri at Odd er noen overgangsvinner. Dette vinduet er ikke noe unntak. God keeper ut og god keeper inn. Oldrup Jensen tilfører stabilitet i midtbaneleddet og kan fungere som cover i midtforsvaret. Men det er ingen tvil om at Odd hadde trengt en høyrekant, og kanskje en spiss til inn, for å kunne si seg fornøyde. I tillegg er det tynt i det bakerste leddet. Får de skader der, må de trolig stokke om mye på laget.
Sesongen:
Midtbanen til Odd begynner virkelig å se spennende ut denne sesongen. Hoff, Kaasa og Kitolano er en trio som har fremtiden foran seg og gjør at rutinerte herrer som Jone Samuelsen og Fredrik Nordkvelle får problemer å spille seg inn denne sesongen. Skiens-klubben hadde trengt litt flere strenger å spille på i den bakre fireren. Ser vi bort fra venstreback Risa, er de andre tre på vei ned i karrieren og der finnes ikke mange i bakhånd. Kun uerfarne Odin Bjørtuft. Vegard Bergan har fått mange muligheter, uten å ta til vare på dem, og jeg er usikker på om han vil få noen flere sjanser. Fremover håper jeg Rashani tar ytterligere et steg. Høyrekant og spissplassen er det store spørsmålstegn rundt. Odd er for svake fremover på banen til å blande seg inn i medaljekampen, og jeg mistenker vi får se en sesong litt over midten på tabellen.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03