Denne måneden sparkes Eliteserie-sesongen i gang. I den anledning har Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson analysert Ranheim. Her er hans status på klubben per 4. mars. Skalaen er fra én til seks.
Keeper - 4
Even Barli er lagets viktigste spiller og han vil nok ikke bli arbeidsledig denne sesongen. Skal Ranheim klare seg, må sisteskansen prestere helt på topp. Han forlenget også nylig kontrakten med Ranheim ut 2021.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Forsvar - 2
Her er det mange spørsmålstegn. Mistet Rismark foran høstsesongen og så forsvant Aslak Fonn Witry til Djurgården etter sesongslutt. Ingen spillere av verdi er hentet inn og denne lagdelen er tynn. Det hviler et stort ansvar på Daniel Kvande.
Midtbane - 4
Ranheims klart sterkeste lagdel i fjor. Valla Dønnem, Reginiussen og Løkberg var en av ligaens beste midtbanetrioer. De har erstattet Løkberg med Adrià Mateo López. To ulike spillertyper, men Ranheim får inn en ny dimensjon i spillet sitt. Her finnes også Magnus Stamnestrø og Magnus Blakstad samt unge Olaus Jair Skarsem i bakhånd. Ranheims klart sterkeste lagdel, og den biter meget godt fra seg på Eliteserie-nivå.
Angrep - 3
Har beholdt fjorårets angrepsarsenal. Til og med pensjonist Storflor tok en sesong til. Han har sett bra ut i treningskampene. På spissplassen har Ivar Sollie Rønning kommet inn, og han har til tider imponert i oppkjøringen. Han vil konkurrere med Michael Karlsen, som vært en del skadd i vinter. Flere alternativer på kantene, der Tønne nok er det sikreste kortet. Men denne lagdelen er også et usikkerhetsmoment.
Antatt lagoppstilling (4-3-3):
E. Barli
Ø.Alseth – D. Kvande –I. Furu – A. Foosnæs
E. Valla Dønnem
A.M. López – M. Reginiussen
O. Solbakken – I.Sollie Rønning – E. Tønne
Treneren - 4
Svein Maalen: Eliteseriens mest jordnære trener, men også en meget kunnskapsrik mann. Han har ikke rikket ved en millimeter av sine prinsipper, og Ranheim fremstod som et av få lag med en meget klar spillidé, uansett motstand. Skaper trygghet.
(Saken fortsetter under):
Nøkkelspilleren:
Even Barli: Vært en klassekeeper i en årrekke, men det var først i fjor Fotball-Norge begynte å få opp øynene for ham. Moderne keeper som er meget god til å lese spillet. Flink i igangsettingen.
Gjennombruddet:
Ola Solbakken: Solbakken har de ventet litt på i Ranheim. Har ekstremferdigheter i Maalens 4-3-3. Rask, fint venstrebein og ekstremt god 1 mot 1. Kommer trolig til å spille til høyre og kan fungere der litt som Helland tidligere gjort i RBK. Han kan bli årets sensasjon i Ranheim og kan også ta Eliteserien med storm. Sondre Sørløkk er en annen spiller jeg venter på.
Salgsobjektet:
Daniel Kvande: Litt vrient å finne salgsobjektet i Ranheim. Kan selvsagt bli Solbakken om han slår gjennom med sine ekstremferdigheter, men valget faller på Kvande. Virker som han har tatt et steg til i vinter og at ansvaret han nå må ta uten Rismark ved siden har gjort ham godt. Er i en fin alder og har spisskompetanse i et ekstremt høyrebein. Det er ikke så mange Eliteserie-stoppere som kan matche han.
Undervurdert:
Eirik Valla Dønnem: Den sentrale midtbanespilleren fikk et lite gjennombrudd i fjor og viste at man kan gå den lange veien til Eliteserie-spill. Spilte i Byåsen og 2. divisjon som 27-åring. Ble en stabilisator på midtbanen og er svært viktig for balansen i Ranheim. Meget god med ballen og til å sette i gang angrepene.
Ønskespilleren:
Jørgen Horn: Det er tynt i Ranheims bakre rekker. En stopper som er god i frispillingsfasen og fungerer godt som leder, hadde vært gull verdt for Ranheim.
Overgangsvinduet:
Ranheim fortsetter å hente spillere fra lavere divisjoner. Har gjort det tidligere og da med stort hell. Sollie Rønning kan være en slik spiller. Men for å klare seg i Eliteserien år etter år, tror jeg denne strategien blir for tøff. Laget blir ribbet for gode spillere de selv bygger opp. Kristoffer Løkberg, Fonn Witry og Eggen Rismark er gode eksempler på det. Slike klarer man ikke å erstatte år etter år.
X-faktor:
Adriá Mateo López: López er spilleren som kan bryte ut fra det vanlige mønsteret, åpne opp og skape ting med sin eminente teknikk.
Sesongen:
Den vanskelige andresesongen for Ranheim. Imponerte absolutt alle og endte på en imponerende 7. plass i serien. Mistet Eggen Rismark midt i sesongen og etter serien forsvant Løkberg til Brann og Fonn Witry til Djurgården. Blytunge tap som har blitt erstattet med spillere fra lavere divisjoner. Klarer Ranheim seg i år blir jeg ekstremt imponert av dem. Det skal i utgangspunktet ikke kunne gå, og vil være en fallitterklæring for de klubbene de har bak seg på tabellen. Ranheim opererer med helt andre budsjetter enn øvrige lag i Eliteserien.
Husker du denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03