Det er mars og denne måneden sparkes Eliteserie-sesongen i gang. I den anledning har Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson analysert Brann. Her er hans status på klubben per 1. mars. Skalaen er fra én til seks.
Keeper - 3:
Helt nytt keeperpar i Bergen. En i starten av sin seniorkarriere, og en i slutten av den. Eirik Holmen Johansen kommer til å få merke presset nå. En offensiv keeper som kommer fra en god sesong, men det fra et Sandefjord uten press til et Bergen med gullpress. Forskjellen kunne faktisk ikke blitt større, og jeg er usikker på om han tåler trykket. Han er fortsatt rufsete i mange faser av spillet. Håkon Opdal har rutine så det rekker, men han har sett sine beste dager og er tenkt som backup til Holmen Johansen. Jeg er usikker på om Brann har oppgradert seg på keeperplassen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Forsvar - 4:
Forsvaret var som en mur i fjor vår, men på høsten sviktet Vito Wormgoor, og da falt muren sammen. Det er fortsatt litt spørsmålstegn ved hvor mye den høsten har satt seg i hodet på nederlenderen. Han er særdeles viktig for at dette forsvaret skal fungere. Christian Eggen Rismark får være med fra start denne sesongen, og det kan skape en ekstra trygghet. Taijo Teniste er en meget undervurdert høyreback og Ruben Kristiansen holder nivået. Alternativer i bakhånd finnes både på back og stopper. Bismar Acosta og Thomas Grøgaard er begge gode alternativer.
Midtbane - 5:
Ruben Yttergård Jenssen er med fra start, og det vil skape stabilitet i lagdelen. Kristoffer Løkberg er ny på midtbanen og vil tilføre energi, men han vil ikke heve kvaliteten, og jeg tror han får det vanskelig med å spille seg inn på laget. Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen leverer på et høyt Eliteserie-nivå, og de vil legge beslag på indreløperplassene. Nye Petter Strand er potet og kan spille både i dette leddet og frontleddet. Alt i alt ser Branns midtbane solid ut.
Angrep – 3:
Jeg er meget spent på denne lagdelen, og skal Brann slåss om gullet må de levere til 20 i stil. Koomson leverte ikke målpoeng i fjor, det må han gjøre i år. Bamba kom aldri i gang, og spørsmålet er hvor god han egentlig er. Rolantsson er solid, men er han virkelig en gullspiller? Petter Strand er ny og bør tilføre en del. Jeg frykter at denne lagdelen er for svak til å kjempe om gullet.
Antatt lagoppstilling (4-3-3):
E. Holmen Johansen
T. Teniste - V. Wormgoor - C. Eggen Rismark - R. Kristiansen
F. Haugen - R.Yttergård Jenssen - K. Barmen
G. Koomson - D. Bamba - P. Strand
Treneren - 5
Lars Arne Nilsen: Har gjort et imponerende håndverk i Bergen. Stødig kar med rak rygg som er dyktig både faglig og med spillerne. Takler presset i Bergen på en utmerket måte. Har også gjort store forandringer i løpet av sin periode i Brann. Etter først å ha spilt kynisk fotball med ekstremt stram struktur, fremsto Brann som mye mer spillende foregående sesong.

Nøkkelspilleren:
Vito Wormgoor: Vi fikk i fjor se hvor viktig nederlenderen er for Brann. Da han sviktet på høsten, slo det store sprekker i det defensive spillet. Wormgoor er lederen og må fremstå bunnsolid og skape trygghet.

Gjennombruddet:
Det er sjelden noen får gjennombrudd i Brann. LAN har vært magisk, men han er ikke akkurat en type som slipper frem unge spillere til høyre og venstre. Samtidig skal ingen arrestere ham for det. Han er der på lånt tid og må hele tiden tenke resultater. Kanskje mer enn noen annen i Eliteserien, da Brann er en svært krevende klubb.

Salgsobjektet:
Daouda Bamba: Brann har et relativt grått lag. Jeg er ekstremt usikker på Bamba, men han er en av få som er et reelt salgsobjekt i Brann. Øser han inn mål, er han selvsagt interessant. Har en fysikk som er attraktiv ute i Europa.
Undervurdert:
Taijo Teniste: Høyrebacken har vært en av de beste backene i norsk fotball i en årrekke. Har nok gått litt under radaren, ettersom han spilte lenge i svake Sogndal. God med ballen og klarer seg godt en mot en.
Les også: Dommen over Mjøndalen
Drømmespilleren:
André Hansen: En keeper som redder dem, når det trengs. I fjor var det motsatt.
Overgangsvinduet: Godkjent vindu til nå. Petter Strand og Kristoffer Løkberg har ikke noen wow-faktor, men er begge en vitamininnsprøytning og solide Eliteserie-spillere. På keepersiden er statusen om lag den samme. Har ikke mistet noen spillere som hadde noen spesiell påvirkning på laget.
X-faktoren:
Kollektivet er Branns X-faktor. Ingen store stjerner, ingen spesiell spisskompetanse, men et godt strukturert kollektiv som er uhyre vanskelig å bryte ned.
Sesongen:
Brann var lenge med i gullkampen i fjor, men mistet litt av strukturen underveis. Bytte både i et fungerende midtforsvar og salget av Sivert Heltne Nilsen var bidragende årsaker. Nå er Yttergård Jensen og Rismark med fra start. Det vil innebære mer stabilitet. Troppen har større bredde, og Brann vil nok en gang være med i toppsjiktet. Veien opp til RBK og Molde tror jeg dog er alt for lang.
Se alt fra Eliteserien på Eurosport Player: Sikre deg tilgang her!
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03