Vårsesongen er over og i forbindelse med det så setter jeg karakter fra 1-10 på samtlige lagdeler hos de ulike lagene. Samt hva de bør forsterke med i sommer.
Brann var et av de lagene som så ut som en overgangsvinner før serien startet, men alle de nye spillerne har satt griller i hodet på Lars Arne Nilsen, og han har hatt vanskelig å få ut det beste av dem.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
Trener – 4
Lars Arne Nilsen
LAN har hatt stor suksess med dette laget etter at han tok dem opp fra OBOS-ligaen, men denne våren har han trøblet. Laget er syv poeng etter Molde på tabelltopp, det er i seg selv ikke avskrekkende, men Brann har styrket seg før sesongen for å kunne kjempe om gullet. Det er også lite i Branns offensive spill som tyder på at dette laget skal kunne utfordre om den edleste medaljen. Alle de nye signeringene har stilt i stand trøbbel for Nilsen. Etter å ha rotert lite på laget i tidligere sesonger, har Nilsens Brann vært en av de klubbene som endret mest på laget, spesielt i starten av sesongen. Trolig ville LAN holde alle sine stjerner varme. Det var en taktikk som ikke fungerte og Brann har aldri fått noen trygghet inn i laget. De har spesielt slitt på den siste tredjedelen og relasjonene på de offensive spillerne har vært helt fraværende. Det er legitimt å stille seg spørsmålet om Lars Arne Nilsen er mannen som har løsningen på dette og kan ta Brann ytterligere et steg videre?
Keeper – 5
Holmen Johansen var hentet inn som førstekeeper, men han klarte å spille seg ut, etter tre svake prestasjoner i starten av sesongen. Inn kom 37 år gamle Håkon Opdal. Han startet litt nølende, men har etter det hatt en del praktkamper. Han er fortsatt en skuddstopper av ypperste eliteserieklasse.
Forsvar – 7
Forsvaret har vært solid, spesielt etter at defensivt orienterte Ordagic kom inn og stengte av store rom i midtbaneleddet. Til tross for at laget kun sluppet inn 15 mål, noe som er færrest i Eliteserien, har dem blitt hardt straffet ut fra antallet store sjanser mot seg. Fireren har forbedringspotensial i frispillingsfasen. Det er også en av grunnene til Branns statiske angrepsspill. Spesielt stopperene klarer sjelden å frispille indreløperne i mellomrom.
Midtbane – 5
Brann har et hav av gode midtbanespillere, men skader og svake prestasjoner gjør at denne lagdelen ikke har vært så god som ønsket. Petter Strand har levd opp til forventningene, men han har blitt flyttet mellom kant, spiss og indreløper. Amer Ordagic har vært solid etter han kom inn på laget og prestert bedre enn forventingene. De lokale heltene Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen har vært en del skadd, men duoen har heller ikke levert godt nok når de har spilt. Kristoffer Løkberg og Ruben Yttergård Jensen er to andre midtbanespillere som har skuffet stort. En lagdel som burde være drivende god i Eliteserien, men har isteden vært helt på det jevne.
Angrep – 3
Brann ønsker å kjempe om gullet og da kan man ikke score halvparten av hva verste utfordrer Molde gjør. Det er naturligvis ikke så enkelt som å skylde på angrepstrioen eller duoen som det har vært på slutten av våren, men faktum er at dem har ikke vært gode nok. Relasjonelt har dem vært direkte svake og de har heller ikke imponert individuelt. De har også fått lite hjelp fra midtbanen og sjeldent blitt spilt gode heller. I dette leddet er det mye å gå på.
Beste spilleren – Petter Strand
Løpsmaskinen er den spiller på Brann som totalt sett har holdt det jevneste nivået. Han har blitt flyttet mellom ulike posisjoner, men har i stort sett levert uansett posisjon. Jeg mener personlig at han er klart best som indreløper.
Overraskelsen – Amer Ordagic
Den bosniske midtbanespilleren trodde jeg skulle være helt ute i kulda etter alle innkjøp, men han har imponert etter sitt inntog og stabilisert dette Brann-laget defensivt.
Skuffelsen – Daouda Bamba
Det var mange å velge på i denne kategorien, men til slutt falt valget på Bamba. 2 scoringer for en spiller som kostet 8 millioner og skulle skyte Brann nærmere gullet, er selvsagt ikke godt nok. Bamba har heller ikke bidratt nok i banespillet.
Dette bør dem gjøre i sommer:
Meget vanskelig og problemene er sammensatte. I Utgangspunktet har Brann en bred og solid tropp, men en stall de ikke klarer å ta maks ut av. Laget har betalt adskillige millioner for sitt angrepsarsenal, der spesielt Bamba har vært en skuffelse til nå. Her har de nok også misset litt på typene, men skal det inn en ny angrepsspiller regner jeg med at det må selges en eller to av dem som allerede er i troppen. Det er kanskje lite sannsynlig med tanke på hvordan dem har prestert. Skulle jeg anbefalt kjøp av en spiller ville det ha blitt en ny kant, men først og fremst må dem utvikle angrepsspillet om de skal kjempe om edelt metall. Høsten blir ikke viktig bare for Brann, men også for Lars Arne Nilsen.
Sett denne?
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 KLOKKEN 20:01
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57