Vårsesongen er over og i forbindelse med det setter jeg karakter fra 1-10 på samtlige lagdeler hos de ulike lagene. Samt se på hva de bør forsterke med i sommer.

Molde er som ventet i toppen av Eliteserien og er fortsatt min store gullfavoritt. Hjemme har de vært enestående. Borte har de variert, men prestasjonene har blitt bedre og bedre utover våren.

Trener – 7
Erling Moe
Moe råder over et herlig spillermateriell, og forventningene er store i Molde denne sesongen. Til nå har han taklet dem og Molde ferierer på tabelltopp. Først og fremst gjennom et fantastisk spill på hjemmebane. Der har de spilt de fleste lagene trill rundt og vist frem en fartsfylt og herlig angrepsfotball. På bortebane har de variert mer, men faktum er at jeg synes Moe har fått orden på bortebanespillet også, men der har laget fått dårlig betalt de fire siste bortekampene.

Keeper – 5
Andreas Linde startet sesongen og gjorde sakene sine bra, men jeg har kanskje sett ham skarpere tidligere sesonger. Dessverre ble han skaddet etter ti serierunder og inn kom ubeskrevne Alex Craninx. Han startet famlende, men har spilt seg varm, og vært tryggere de siste kampene. Keepersituasjonen er uansett et stort spørsmålstegn med en skadd Linde.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55

Forsvar – 7
En lagdel som har vært solid, men jeg føler at det er enda mer å gå på. Kristoffer Haugen har vært skadet store deler av våren, noe som gjort at Molde har spilt uten en naturlig venstreback. Ruben Gabrielsen har vikariert i flere kamper og gjort det bra, men det blir ikke det samme med en høyrebeinet venstreback. Martin Bjørnbak ble hentet fra Glimt for å tette hullet i midtforsvaret. Det har han lyktes delvis med, men han har mer å gå på. Vegard Forren har heller ikke vært helt på topp. Kristoffer Haraldseid er kanskje den forsvarsspiller som har vært jevnest under våren. Det må uansett være betryggende for Moe å ha en lagdel som har opptrådt så stabilt uten å være på topp.

Midtbane – 9
Det er som oftest Fredrik Aursnes og Martin Ellingsen som har bekledd de to dype midtbanerollene, og det har de gjort med bravur. Etzaz Hussain og Fredrik Sjølstad har avlastet til tider og det er heller ingen smågutter på denne posisjonen. Magnus Wolff Eikrem har levert til de grader i den offensive midtbanerollen og vært seriens beste spiller. En lagdel som fremfor alt på hjemmebane har vært fullstendig fremragende, men også spilt bedre og bedre utover våren på bortebane.

Angrep – 7
Ohi Omoijuanfo har scoret tosifret og Leke James har begynt å våkne. Det er selvsagt topp kvalitet i Eliteserien. Kantspillerne har derimot skuffet meg denne våren. Eirik Hestad har ikke vært i nærheten av fjorårssesongen og Mattias Mostrøm leverer ikke på like høyt nivå lengre. Erling Knudtzon har vært opp og ned og i tillegg var Molde uheldig med å få Ulland Andersen skadd tidlig i sesongen.
Beste spilleren:
Magnus Wolff Eikrem
Den er udiskutabel. Eikrem har holdt et høyere nivå enn samtlige andre spillere i ligaen denne våren. 13 målpoeng på 14 startede kamper er meget gode tall for den offensive midtbanemannen. Finner geniale løsninger som de andre spillerne ikke er i nærheten av å se. Overraskelsen:

Martin Ellingsen

Kanskje ikke noen kjempeoverraskelse, men det er meget sterkt det Ellingsen har prestert denne våren. Til tross for at han var ute hele fjorårssesongen med skade har han vist en jevnhet og soliditet i sitt spill denne sesongen. Han har virkelig etablert seg på Moldes meget sterke midtbane. Skuffelsen:
Eirik Hestad
En av de store skuffelsene i årets Eliteserie. Dominerte til tider ligaen i fjor, men har ikke klart å svare til forventningene denne våren. Meget ujevn i prestasjonene og prøver altfor ofte på litt for vanskelige løsninger. Dette bør de gjøre i sommer:
Molde har Eliteseriens beste stall og trenger ikke foreta seg veldig mye, men omfanget av Lindes skade må vurderes. Er han ute hele høsten, bør en tryggere sisteskanse inn når det også skal kjempes ute i Europa. Remmer har forsvunnet til belgisk fotball, noe som betyr at Molde har middels dekningen på backplassene, så det må vurderes. Skulle jeg hentet ytterligere en utespillere, ville jeg gått for en kantspiller, med tanke på Ullands skade samt varierende prestasjoner fra de andre kantene.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12