• Se Lillestrøm - Vålerenga på Dplay, Eurosport Player eller Eurosport Norge lørdag klokken 16.00. Skaff tilgang her!
LILLESTRØM / OSLO (Eurosport.no):
Onsdag fortalte Frode Kippe at han gir seg som fotballspiller etter sesongen, 22 år etter at han debuterte for Lillestrøm. Da går han over i en rolle som talentutvikler i klubben.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
LSK-trener Jörgen Lennartsson benytter anledningen til å hylle 41-åringen, som han tror kommer til å være en stor ressurs også i framtiden.
– Det har vært en stor ære å jobbe med Frode siden jeg kom inn her i fjor. Han er en fantastisk person, sier svensken.
I 2018-sesongen spilte Kippe stort sett alt, og i vår var han også fast i laget. Denne våren, etter at Joonas Tamm ble lånt inn, har han måttet finne seg i en rolle som tredjevalg.
– Likevel setter han alltid laget først, og uansett hvilken jobb han blir satt til å gjøre, så gjør han den til det fulle. I perioden hvor det har blitt mindre spilletid, så har han vært klar, stått på standby og bidratt med sin rutine på trening. I min periode som Lillestrøm-trener har han ikke levert en eneste dårlig treningsøkt, sier han.
Med unntak av litt over tre år i England, som Liverpool- og Stoke-spiller, har han tilbrakt hele karrieren i Lillestrøm.
– Det er ikke mange som er som Frode Kippe i 2019. Han er definisjonen på en klubbmann med sitt engasjement og hjerte for LSK. Sånne finner du ikke mange av lenger, sier Lennartsson.
Derfor er treneren glad for å få med seg superveteranen videre som en del av støtteapparatet fra neste sesong av.
– Når han nå kjente at det var på tide å legge kampskoene på hyllen, og heller finne fram trenerskoene, så er jeg glad han kommer inn som en del av trenerapparatet. Faktisk har han vært litt som en del av det allerede, for vi har brukt han og hans erfaring mye, sier Jörgen Lennartsson.
  • Se Lillestrøm - Vålerenga på Dplay, Eurosport Player eller Eurosport Norge lørdag klokken 16.00. Skaff tilgang her!
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14