Populære sporter
All sport
Vis alt

Vemodig Kippe om eget karriere-farvel: – Hatt det i bakhodet i ti år

Oppdatert 24/10/2019 klokken 09:30 GMT+2

Sitatet i overskriften sier det meste, når Frode Kippe (41) velger å avslutte som spiller etter denne sesongen.

Frode Kippe

Foto: Scanpix

Se Lillestrøm - Vålerenga lørdag klokken 16:00, på .
LILLESTRØM / OSLO (Eurosport.no):
Lillestrøm inviterte til pressekonferanse onsdag, og det er bare å se på oppmøtet at det var nærmest unntakstilstand i norsk fotball. Og det er det virkelig, når man tenker på et Lillestrøm-lag eller en sesong i Eliteserien uten Frode Kippe.
– Det har vært en lang prosess, jeg har egentlig hatt det i bakhodet i ti år. Jeg har jo dratt på årene og vært gammel i ti år. Men alt har sin slutt, sier bautaen fra Kolbotn bak mikrofonen på Åråsen.
– Jeg har ønsket å spille fotball så lenge som mulig, og føler for så vidt jeg har fått gjort det. Jeg har vært heldig og unngått skader, og fått spilt til en alder av 41. Det er ikke mange andre forunt, jeg er kanskje den eneste her i klubben i hvert fall, tilføyer han.
Midtstopperen og kapteinen debuterte helt tilbake på den 23. juli i 1997. Etter inneværende sesong går han over i en ny rolle, som toppspiller utvikler.
– Tidspunktet er egentlig veldig fint. Jeg føler at jeg fortsatt er på nivå, samtidig som kroppen er hel og vi i tillegg har fått inn erstattere som kan ta min rolle og gjøre en god jobb for Lillestrøm.
Med unntak av litt over tre år i England, for Liverpool og Stoke, har han tilbragt hele karrieren i gult og svart. Store deler av perioden har han også vært kaptein og en naturlig leder.
– Jeg følte at det lå til rette nå for at dette var tiden for å sette et punktum. Så vil det alltid føles vemodig, men jeg er bare evig takknemlig for at jeg har fått sjansen til å spille her i så mange år. Jeg har vært i utlandet noen år og fått oppleve det. Det meste av potensialet jeg hadde som fotballspiller har jeg fått levd ut, og ser tilbake på en utrolig fantastisk tid her og i England da jeg var der.
Han sier igjen at det er vemodig å ta farvel med fotballen, som har har vært livet han i alle år.
– Jeg har ikke gjort noe annet enn å spille fotball i voksen alder. Nå vil jeg gå over i en ny rolle fra neste år. Da skal jeg få lov til å følge opp unggutta. Vi har veldig mange spennende unggutter i alderen 16-21, som jeg skal ta ekstra vare på. Jeg tror det blir viktig for klubben også, å ha egne talenter som tar steget opp. Der har ikke Lillestrøm vært gode nok, og jeg skal prøve å hjelpe til med det i årene som kommer.
Og i kjent, ydmyk stil retter han fokus over på andre.
– Jeg vil få takke alle trenere og lagkamerater som har gjort det mulig for meg å spille i 21-22-23 år.
41-åringen bidro i sluttminuttene i 1-1-kampen på Marienlyst søndag. Da slo han også Claus Reitmaiers rekord som tidenes eldste LSK-spiller i toppdivisjonen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame