Det er full uenighet mellom Haugesund og Rosenborg rundt FKH-trener Eirik Horneland. Dette til tross for at trønderne hevder at treneren bytter jobb 1. februar.
Bakgrunnen for konflikten er kort fortalt at klubbene forholder seg til to forskjellige kontrakter.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
FKH mener at de har terminert treårskontrakten Horneland signerte på i høst. Dermed forholder de seg til den opprinnelige kontrakten han skrev under på som løper til 30. november 2019.
– Når det gjelder kontrakten er det egentlig bare én kontrakt. Den kontrakten gjelder for sesongen 2017, 2018 og til 30.11.19, sier styreleder Leiv Helge Kaldheim til Eurosport.no fredag ettermiddag.
Rosenborg forholder seg imidlertid til trenerens nyeste kontrakt og mener den er gyldig. De mener Horneland har sagt opp denne kontrakten i desember under riktige betingelser, noe som gjør at han er klar for sin nye klubb 1. februar.
(Saken fortsetter under):

Forventer at RBK tar kontakt: – De sitter med løsningen

RBK har forsøkt å kjøpe fri Horneland, så han er garantert å komme før 1. februar, men har ikke kommet til noen enighet om en sum med FKH.
– Vi har full forståelse for at Rosenborg ønsker å ha treneren på plass i forkant av det. Vi har full forståelse for at treneren vår ønsker å hoppe over til sin nye arbeidsgiver, men ingen forståelse for at Rosenborg ikke kommer til forhandlingsbordet for å gjøre opp med tanke på kontrakten, sier Kaldheim til Eurosport.no.
– Hva vil skje 1. februar?
– Det er håpløst for meg å svare på dessverre, sier han.
– Vi har en klar forventning og forhåpning om at RBK kommer på banen. Vi har trukket ut det vi har med tanke på å finne en løsning på saken. Vi sitter ikke på løsningen, Rosenborg gjør det. De har skrevet kontrakt med vår trener som er kontraktbundet. Da må de ta kontakt for å løse saken. Vi er klare til å sette oss ned med RBK når som helst. Vi beklager sterkt situasjonen som Horneland, RBK og vi har kommet opp i, sier Kaldheim.
– RBK har brutt forhandlinger med oss. Vi sitter ikke ved forhandlingsbordet og venter, men er forberedt til å stille opp når som helst til det beste for Eirik Horneland og de to klubbene. En god gutt som Horneland fortjener slettes ikke denne inngangen. Vi beklager situasjonen vi har kommet opp i og ber om forståelse for at vi må få lov til å ivareta våre verdier som en liten vestlandsklubb som vil konkurrere på samme arena som Rosenborg. Det er særdeles uheldig, vi kan ikke si noe annet enn at man ikke skulle ønske man havnet i denne situasjonen. Vi har veldig omsorg for Eirik Horneland som person som sitter alene i dette. Vi ønsker han alt det beste, utdyper FKHs styreleder.
Les også: Sjekk hva Koteng sier her

Trener FKH på mandag – ingen trenerjakt startet

Kaldheim forteller at han snakket med Horneland tidligere fredag. Det var FKH-treneren som tok kontakt. Styrelederen ønsker ikke å si mye om hva de snakket om.
– Jeg kan si at vi fremdeles har et godt forhold til Horneland. Hva innholdet var skal jeg ikke komme inn på her og nå, men det var hyggelig å høre fra han. Han er en kjekk kar, sier han.
– Bekreftet han at han vil lede treningen på mandag?
– Nei, det fikk jeg ikke bekreftet. Han bekreftet det på et tidligere tidspunkt i mail-form og hans forpliktelser til Haugesund, svarer Kaldheim.
– Har dere startet jakten på en ny trener?
– Nei, som du sikkert skjønner er dette en liten klubb. Vi har ikke så store ressurser at vi kan jobbe på to flanker. Vi må først legge denne død, så alle kan gå videre.
Eurosport.no kunne imidlertid torsdag erfare at Sogndal-trener Eirik Bakke skal stå høyt på listen over aktuelle kandidater.

Taus om kommunikasjon med spillerne

– Har dere kommunisert noe til spillerne, så de slipper å forholde seg til saken gjennom media?
– Jeg vil ikke kommentere det. Vi forholder oss til saken som den er, så vil jeg ikke kommentere hvordan vi gjør det internt.
– Hva håper du vil skje nå?
– Jeg har forventninger og forhåpninger til at den blir løst slik den skulle vært gjort for lenge siden. At Rosenborg tar kontakt for å forhandle frem en sum begge parter kan leve greit med, svarer Kaldheim.
– Hva synes du om at Koteng sier summen på beløpet dere avslo?
– Jeg har ingen problemer med at de ønsker å fortelle tall de har budt for en måned, men vi må ikke glemme at faktagrunnlaget er feil. Horneland har kontrakt til 30.11.19. Da kan man ikke forhandle om en og en måned. Man må forhandle til hele kontraktens lengde, sier FKH-styrelederen.
Klubben ønsker med andre ord at Rosenborg skal ta kontakt for at partene skal forhandle seg frem til en sum for hele perioden frem til 30. november 2019.
Koteng hevder på sin side at RBK «blir hengt ut så inni hampen».
Hvis RBK får det som de vil starter Horneland som ny hovedtrener der 1. februar. Det betyr at det eventuelt begynner å haste for FKH dersom de skal ha en erstatter klar.
Se hele pressekonferansen her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03