• Se alt av Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Få tilgang her!
Det var etter 3-0-seieren i går at Aleksander Melgalvis fant ut at han skulle forsøke å «plante» Lillestrøm-flagget i midtsirkelen på erkefiendens bane. Som man kunne se på TV-bildene provoserte stuntet så mye at flere fans fra begge lag løp inn på kunstgresset for å ta LSK-spilleren.
– Jeg fikk ikke med meg det. Jeg stod med ryggen til, og det var kanskje greit at jeg var i lett jogg når jeg ser det i ettertid, for det kom noen halvstore folk løpende. Det er ikke noe man tenker over, og folk har gjort verre ting på en fotballbane før, forteller han.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Flaggplantingen kan du se her:

Ingen trusler

Eurosport snakker med Melgalvis dagen etter storseieren, mens han sitter og ser litt på kampen fra i går.
Melgalvis har så klart en god følelse dagen etter at de tok sin største seier mot Vålerenga på 20 år, samtidig som han kan fortelle at han har fått en del reaksjoner.
– Jeg har fått mye postivt fra kanarifansen og motsatt fra det andre holdet, og det blir selvfølgelig reaksjoner fra begge supportergruppene, forteller han.
– Har du fått noen trusler eller lignende etter det du gjorde?
– Nei, det har ikke vært noen sånne ting. Litt negative reaksjoner har det jo vært, men ikke trusler og sånt. Også er det bare bra at det blir litt temperatur i sånne kamper, sier Melgalvis.
LES MER: Slåssing på banen etter planting av LSK-flagg

Angrer ikke

Til tross for at han selv ikke har fått noen trusler har han sett hva som blir skrevet i sosiale medier, der det blant mange fans kom ganske sterke reaksjoner.
– Jeg blir tagget i litt av hvert, så jeg får med meg litt. Det er sånn det er når man gjør noe sprell, så kommer det reaksjoner. Både positive og negative selvfølgelig, sier han.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter etter videoen):
Spilleren angrer heller ikke på flaggplantingen etter å ha sett hvor mye sinne enkelte i Vålerenga-fansen.
– Neida, dette tar jeg med knusende ro. Det har vært flere som har provosert i forkant og etterkant av disse kampene før, så man gir litt og tar litt. Det er sånn det er, sier han og fortsetter:
– Det var et morsomt påfunn som ble mottatt dårlig fra ene holdet, og bra fra det andre.
Om det blir noen reaksjoner fra NFF på hendelsen er foreløpig uklart, men Nils Fisketjønn bekrefter til VG at han kan få en straff dersom NFFs dommerorganer vurderer det til at han gikk for langt.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05