VALLE (Eurosport.no):
Vålerenga - Lillestrøm 0-3
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Vi spilte en perfekt kamp defensivt. Det er sjukeste jeg har vært med på, tror jeg. Jeg er stolt av det gutta legger ned, det er helt sjukt. Vi fortjente det, og nå skal vi ta ferie med glede, sier Thomas Lehne Olsen til Eurosport.
Etter kampen ble Lillestrøm værende lenge ute på Initily. Sammen med fansen feiret de nesten som etter en cupfinale, med ropert og Aleksander Melgalvis og Arnor Smarason i spissen.
Vålerenga har ikke vært større favoritter hjemme mot Lillestrøm på veldig lang tid. Men som kaptein Adam Larsen Kwarasey nylig uttalte til Eurosport; «vi har hatt en tendens til å drite oss ut når folk får forventninger».
Det sa han før Godset-kampen. Det oppgjøret taklet de imidlertid fint, men mot erkerivalen lørdag kom smellen ettertrykkelig.
(Artikkelen fortsetter under)
Lillestrøm kom fra 0-3 hjemme mot Odd, og la en sterk taktisk plan. De trøkket til i duellene og ga virkelig beskjed om at favorittene fra hovedstaden ikke skulle få det lett.
Det var hjemmelaget som hadde kampens første store sjanse, da Fitim Azemi kom løs etter ti minutter.
Men det var gjestene som skulle score. Etter 14 minutter mottok Daniel Gustafsson ballen etter en heldig gjenvinning, og han fyrte løs fra langt hold. Adam Larsen Kwarasey ga en tilsynelatende enkel retur, og på den stormet Thomas Lehne Olsen frem og satte ballen lett i det tomme garnet.
– En fryktelig tabbe. Takker og bukker, sier Lehne Olsen, utbrøt Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.
Sittende på gresset signaliserte Vålerenga-målvakten med hånda at ballen flakket frem og tilbake.
– Det var litt rørelse, og så kom den tilbake. Sånt skjer, det er en del av spillet. Det er ikke noe jeg får gjort noe med. Vi har god kontroll på kampen, sånn er fotballen, sa VIF-keeperen til Eurosport i pausen.
(Artikkelen fortsetter under)
LSK la seg rimelig lavt og tok hensyn til Vålerengas gode offensiv. Blant annet var Sheriff Sinyan meget god i midtforsvaret, i kaptein Frode Kippes skadefravær.
Og etter pause gikk de i strupen på Vålerenga, som frem til denne kampen hadde vunnet fire av fire mulige på hjemmebane.
På et frispark inn i feltet ble det klabb, babb og flipperspill på en gang, og Tobias Salquist fikk pirket ballen videre til Lehne Olsen, som dukket opp og satte inn sitt andre for dagen, til ellevill gul jubel på tribunen.
Ni minutter senere kom 3-0, etter et frispark fra Arnor Smarason. Salquist dukket opp på bakre stolpe og sendte ballen inn mellom beina på Larsen Kwarasey med venstrebeinet, og den forsvant inn i nettet rett foran nesa på Lehne Olsen.
– Til å begynne med blir vi kjempet ut av stilen. Det er det som er mest flaut og irriterende, rett og slett. Det er skuffende. De var tøffere enn oss i duellene, og jeg synes de fikk kampen inn i sin gate. Da begynte vi å gjøre ting annerledes, og det preget oss resten av kampen, sier Ronny Deila til Eurosport.
Da Fitim Azemi fikk sitt andre gule kort og dermed marsjordre med et snaut kvarter igjen, hadde allerede mange av de 14.418 tilskuerne forlatt Inility.
– Vi har vært gode over lang tid. I dag får vi en smell midt i trynet. Og den er tung. Veldig tung. Men vi vet hva vi kan, og må bare opp på hesten igjen. Vi får slikke sårene, og så har vi tre uker til å virkelig få hele troppen i gang igjen, og bli klar til Rosenborg, sier Deila.
(Artikkelen fortsetter under)
Lehne Olsen leverte en praktkamp på topp for Lillestrøm, og han kom seg også til en god mulighet til med drøye fem minutter igjen, men skjøt over mål.
Før denne kampen var det om lag to år siden sist Lillestrøm holdt nullen på bortebane. Det skjedde mot Sogndal, 30. april 2017. Det smakte nok ekstremt å nulle ut den statistikken på nettopp Vålerengas hjemmebane.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05