Scanpix

Dagen etter at den sportslige lederen forsvant er en ny sentral skikkelse ferdig i RBK

Dagen etter at den sportslige lederen forsvant er en ny sentral skikkelse ferdig i RBK

15/11/2019 13:27Oppdatert 15/11/2019 13:42

Torsdag innkalte Rosenborg og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye inn til en pressekonferanse der han meddelte at han sluttet på dagen. Fredag er også sjefsspeider Hallvar Thoresen ute.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Det melder klubben selv på sine nettsider fredag ettermiddag.

Thoresen har vært Rosenborgs sjefsspeider siden 2016. Den tidligere landslagsspilleren, PSV-kapteinen og blant tidenes beste norske spillere, kom inn etter at Stig Thorbjørnsen sluttet tidligere samme år.

I går sluttet altså Stig Inge Bjørnebye på dagen. Bjørnebye hadde kontrakt til mars 2021, men både klubben og han selv var enige i at det er lite hensiktsmessig å sitte på oppsigelse, ble det meddelt på pressekonferansen.

– Fem år i en så intens jobb som dette er nok. Det kan være greit med litt utluftning. Jeg er ikke på noen måte tuppet ut av Brakka. Jeg er tilbake på mandag, jeg er tilbake på neste kamp.

Han slutter på eget initiativ og meddelte klubben dette i forrige uke. Under Bjørnebyes periode på Lerkendal har Rosenborg vunnet 9 av 12 titler i Norge og nådd fire av fem gruppespill i Europa.

– Prosessen har vært helt konfliktfri, det har vært helt udramatisk.

Det var også Bjørnebye som var sentral da Thoresen ble hentet til Lerkendal.

Det har foreløpig ikke lyktes Eurosport å komme i kontakt med Tove Moe Dyrhaug fredag.

  • Søndag 24. november: Se Viking - Rosenborg klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og TVNorge. Sikre deg tilgang her!

Video - Hellands tordentale: – Hver en jævel på kontorene her skal gå en runde med seg selv

02:42
0
0