Det melder klubben selv på sine nettsider fredag ettermiddag.
Thoresen har vært Rosenborgs sjefsspeider siden 2016. Den tidligere landslagsspilleren, PSV-kapteinen og blant tidenes beste norske spillere, kom inn etter at Stig Thorbjørnsen sluttet tidligere samme år.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Jeg vil takke Hallvar for innsatsen i Rosenborg. Han har gjort en strukturert og ordentlig jobb. Vi har den senere tid diskutert scouting-modellen og Hallvar sin rolle slik den har vært opphører. Han har gjort en god jobb siden han ble engasjert i 2016 og vi har nytt godt av hans store nettverk i europeisk fotball, sier Tove Moe Dyrhaug til RBK.no.
I går sluttet altså Stig Inge Bjørnebye på dagen. Bjørnebye hadde kontrakt til mars 2021, men både klubben og han selv var enige i at det er lite hensiktsmessig å sitte på oppsigelse, ble det meddelt på pressekonferansen.
– Fem år i en så intens jobb som dette er nok. Det kan være greit med litt utluftning. Jeg er ikke på noen måte tuppet ut av Brakka. Jeg er tilbake på mandag, jeg er tilbake på neste kamp.
Han slutter på eget initiativ og meddelte klubben dette i forrige uke. Under Bjørnebyes periode på Lerkendal har Rosenborg vunnet 9 av 12 titler i Norge og nådd fire av fem gruppespill i Europa.
– Prosessen har vært helt konfliktfri, det har vært helt udramatisk.
Det var også Bjørnebye som var sentral da Thoresen ble hentet til Lerkendal.
Det har foreløpig ikke lyktes Eurosport å komme i kontakt med Tove Moe Dyrhaug fredag.
  • Søndag 24. november: Se Viking - Rosenborg klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og TVNorge. Sikre deg tilgang her!
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03