Populære sporter
All sport
Vis alt

Dagen etter at den sportslige lederen forsvant er en ny sentral skikkelse ferdig i RBK

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 15/11/2019 klokken 13:42 GMT+1

Torsdag innkalte Rosenborg og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye inn til en pressekonferanse der han meddelte at han sluttet på dagen. Fredag er også sjefsspeider Hallvar Thoresen ute.

Tove Moe Dyrhaug

Foto: Scanpix

Det melder klubben selv på sine nettsider fredag ettermiddag.
Thoresen har vært Rosenborgs sjefsspeider siden 2016. Den tidligere landslagsspilleren, PSV-kapteinen og blant tidenes beste norske spillere, kom inn etter at Stig Thorbjørnsen sluttet tidligere samme år.
– Jeg vil takke Hallvar for innsatsen i Rosenborg. Han har gjort en strukturert og ordentlig jobb. Vi har den senere tid diskutert scouting-modellen og Hallvar sin rolle slik den har vært opphører. Han har gjort en god jobb siden han ble engasjert i 2016 og vi har nytt godt av hans store nettverk i europeisk fotball, sier Tove Moe Dyrhaug til RBK.no.
I går sluttet altså Stig Inge Bjørnebye på dagen. Bjørnebye hadde kontrakt til mars 2021, men både klubben og han selv var enige i at det er lite hensiktsmessig å sitte på oppsigelse, ble det meddelt på pressekonferansen.
– Fem år i en så intens jobb som dette er nok. Det kan være greit med litt utluftning. Jeg er ikke på noen måte tuppet ut av Brakka. Jeg er tilbake på mandag, jeg er tilbake på neste kamp.
Han slutter på eget initiativ og meddelte klubben dette i forrige uke. Under Bjørnebyes periode på Lerkendal har Rosenborg vunnet 9 av 12 titler i Norge og nådd fire av fem gruppespill i Europa.
– Prosessen har vært helt konfliktfri, det har vært helt udramatisk.
Det var også Bjørnebye som var sentral da Thoresen ble hentet til Lerkendal.
Det har foreløpig ikke lyktes Eurosport å komme i kontakt med Tove Moe Dyrhaug fredag.
  • Søndag 24. november: Se Viking - Rosenborg klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og TVNorge. Sikre deg tilgang her!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame