Populære sporter
All sport
Vis alt

Stig Inge Bjørnebye ferdig i Rosenborg

Stian Thelen

Oppdatert 14/11/2019 klokken 11:18 GMT+1

Stig Inge Bjørnebye slutter på dagen i Rosenborg.

Stig Inge Bjørnebye

Foto: Scanpix

  • Søndag 24. november: Se Viking - Rosenborg klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og TVNorge. Sikre deg tilgang her
– Fem år i en så intens jobb som dette er nok. Det kan være greit med litt utluftning. Jeg er ikke på noen måte tuppet ut av Brakka. Jeg er tilbake på mandag, jeg er tilbake på neste kamp.
Det sa Stig Inge Bjørnebye på en pressekonferanse. Torsdag ble det kjent at han er ferdig som sportslig leder i Rosenborg med umiddelbar virkning. Bjørnebye hadde kontrakt til mars 2021, men både klubben og han selv er enig i at det er lite hensiktsmessig å sitte på oppsigelse.

– Prosessen har vært helt konfliktfri, det har vært helt udramatisk

Han slutter på eget initiativ og meddelte klubben dette i forrige uke. Under Bjørnebyes periode på Lerkendal har Rosenborg vunnet 9 av 12 titler i Norge og nådd fire av fem gruppespill i Europa.
– Prosessen har vært helt konfliktfri, det har vært helt udramatisk.
Den avgåtte sportslige lederen vil ikke kommentere om han få sluttpakke.
– Det er et forhold mellom meg og klubben, sa Bjørnebye.
Men selv om hans periode i RBK har vært suksessfull, fikk han ikke oppnådd alt.
– Jeg ønsket å komme til Champions League. Det har vi ikke oppnådd.
Inntil en ny sportslig leder er på plass, vil hans arbeidsoppgaver bli løst internt. Klubben har også bedt ham om å fortsette å representere trønderne i internasjonale verv han har hatt gjennom sin kraft som sportslig leder i klubben.
– Nå får vi sette oss ned og se hvordan vi løser oppgavene internt. Men så starter vi jobben med å finne en etterfølger parallelt, sa daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug.

Fikk hard kritikk i sommer

Bjørnebye har måtte tåle mye kritikk denne sesongen for Rosenborgs svake resultater, og i sommer toppet det seg da Kjernen ba han om å trekke seg i sommer:
«Det lukter vondt i kongeriket Rosenborg for tiden. Og ikke er det så lett å finne ut hvor lukten kommer fra heller, men noe av eimen kommer i alle fall fra sportslig leders kontor. Det stinker av hvordan Bjørnebye har utøvd jobben sin. Vi antar det må være morsomt å være i en jobb hvor man kan leke seg med penger. Men når det viser seg at leken ikke bærer frukter, må man faktisk ta sin hatt og gå ut døren.»
Nå som det er klart at Bjørnebye er ferdig takker Kjernen ham for innsatsen.
– Vi setter pris på Stig Inge som Rosenborger, og vi ønsker å takke han for innsatsen. Men samtidig har vi noen tanker om at det er på tide at veiene skilles. Og det betyr at det ikke er utelukkende med sorg at Rosenborg og Stig Inge er enige om å avslutte samarbeidet, sier Kjernens talsperson Espen Viken til NTB.
  • Søndag 24. november: Se Viking - Rosenborg klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og TVNorge. Sikre deg tilgang her
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame