Fredag gikk pilotene til SAS ut i streik, noe som skaper ekstra utfordringer for Kristiansund og Haugesund denne runden.
De to Eliteserie-lagene skal møte henholdsvis Strømsgodset og Lillestrøm på bortebane søndag. Kampene skal ikke være i fare, men det blir en litt annen og lengre reisevei.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
– Vi kjører buss istedenfor for fly. Vi reiser i morgen og hjem igjen mandag. Sånn sett ser vi positivt på det og tar det som en utfordring, sier FKHs leder Eirik Opedal til Eurosport.no.
Også Christian Michelsens mannskap skal ta buss til Drammen. Det bekrefter daglig leder Kjetil Thorsen til Eurosport.no, men han tror ikke det vil skape noen problemer i oppladningen til kampen.

Widerøe flyr som normalt

Branns bortekamp mot Tromsø er heller ikke i fare. Mediesjef Gorm Natlandsmyr bekrefter til Eurosport.no at de skal fly med Widerøe. Flyselskapet er ikke rammet av streiken.
– Vi flyr helt som normalt. Skal du ut å fly med Widerøe går reisen som normalt. SAS og Widerøe er to helt forskjellige selskaper, sier informasjonssjef Catharina Solli i Widerøde til Eurosport.no.
Også Viking kommer seg til sitt bortemøte med Ranheim i tide. De har fått booket om billettene sine med EasyJet bekrefter driftssjef Frank Roland til Eurosport.no.
NFF bekrefter til Eurosport.no at Eliteserie-kamper ikke står i fare for å bli utsatt.
– I Eliteserien vil samtlige kamper gå. Det har vi kontroll på. Vi jobber nå med et par avklaringer i OBOS. Vi er ikke helt i mål der, men vi jobber med løsninger. Lagene er veldig samarbeidsvillige og ønsker å få gjennomført kampene sine. Utsettelse og midtukekamper er ikke lett å gjennomføre, og det blir tett kampprogram, så de gjør det ytterste for å komme seg til kamp for å få gjennomført runden, sier Rune Pedersen, seksjonsleder turnering og arrangement.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Kamp i fare i OBOS-ligaen

I OBOS-ligaen har Tromsdalen store problemer med å komme seg til Oslo for møte med Skeide. Daglig leder Inge Takøy tror kampen blir avlyst.
– Det er et møte i fotballforbundet kl. 11. Men jeg tar vel ikke i hvis jeg sier den blir utsatt, av den enkle grunnen at vi har fått bekreftet at flyet er kansellert. Det er ingen andre ledige fly ut av Tromsø på søndag. Alt er booka. Hadde jeg som privatperson ønsket å komme meg ut, så hadde jeg ikke klart det, og da blir det vanskelig med et helt fotballag. Norwegian er fulle og Widerøe er fullt. Formelt kommer nok beskjeden i 12-tiden. Jeg tror at det bare er vi som er rammet, sier han til Eurosport.no.
Pedersen sier en utsettelse vil skape problemer og at en avgjørelse ikke er langt unna.
– Det er ikke så mye muligheter der, så den henger i en tynn tråd. Ellers er det noen som tar buss fra Østlandet mot Vestlandet og motsatt. Vi håper å ha alt i boks ganske snart. At Tromsdalens kamp ikke blir spilt er jo ikke bra. De har utsettelse fra første serierunde, og i tillegg kommer cupen i gang, så det er vanskelig. Det er en stor kabal som må legges, sier Pedersen til Eurosport.no.
Streiken skaper også ekstra hodebry for Aalesund som skal til Notodden i helgen.
– Vi skulle egentlig fly og hvis den streiken vedvarer så har vi alternativer for det. Det er helt uproblematisk for oss. Vi er forberedt på alt. Det går bra. Vi tar enten fly eller buss. Det ordner seg. Det hjelper ikke bli stresset. Overraskelser skjer, men det påvirker ikke oss, sier sportslig leder Bjørn E. Melland til Eurosport.no.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03