• Se Molde og Rosenborg søndag 28. april kl. 20.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Få tilgang her!
Etter de første fem seriekampene denne sesongen står Rosenborg med to poeng, mens Molde står med ti poeng og leder tabellen med en kamp mer spilt.
– Det har sett litt ut som de har blitt eldre i starten, det koser vi oss med når det går rett vei selv, sier Molde-spiller Vegard Forren til Eurosport.no før søndagens kamp mot Rosenborg.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Onsdag denne uken bekreftet RBK-trener Eirik Horneland at det blir 4-3-3-formasjon han skal satse på fremover. Forren tror ikke denne endringen har så mye å si.
– Jeg tror ikke det gjør så mye, RBK er RBK, såpass ærlige må vi være. De har slitt litt, men de er et lag som hører hjemme i toppen, sier han.
Saken fortsetter under:

– Skal prøve å få dem enda mer ned i gjørmen

Med kun to poeng på fire kamper betyr det at Rosenborg ligger på nedrykksplass, nest nederst på tabellen.
– Jeg tror ikke at noen her har noe i mot at RBK blir liggende på nedrykksplass en stund til, sier Eirik Hestad til Eurosport.no, før han legger til:
– Men de kommer nok, definitivt. Trondsen er en jævla god spiller og kan ha mye å si for dem, sier han om Trondsen som spilte årets første kamp etter skadetrøbbel, da RBK møtte Strømsgodset forrige runde.
Men Hestad er klar på hvem som skal vinne søndagens kamp.
– På søndag skal vi selvsagt prøve å få dem enda mer ned i gjørmen, sier han.
Selv ønsker han heller å møte et Rosenborg-lag i 4-4-2 eller 4-4-1-1.
– Jeg skulle heller sett at de spilte 4-4-1-1, eller det de har prøvd på den første tiden. RBK i 4-3-3 har vist seg å være en god oppskrift, sier Hestad.
– Det spørs jo hvem du har på laget, men for RBK så passer det bedre å spille 4-3-3, men jeg skal ikke velge for dem. Men for min egen del så syns jeg det er bedre å møte fire på midten, legger han til.
Sett denne?

Mener de har et sterkere fundament

Etter fem kamper spilt i fjor stod Molde med fire seiere og ett tap (mot Rosenborg). Mens Rosenborg hadde ett tap og to uavgjort før seieren mot Molde i fjerde runde.
– RBK hadde mer utur i starten i fjor, i år har de en lengre vei å gå. Vi hadde ikke flaks, men flyt, i begynnelsen og var ikke så gode som vi trodde. I år syns jeg vi har et sterkere fundament og generelt er sterkere enn på samme tidspunkt, forteller Hestad.
Han mener mye av utfordringen er det mentale.
– Det er nok en utfordring vi hadde i fjor og som vi må opp på i år også. Vi har ikke vært sterke nok borte mot Sarpsborg og i Bodø. Vi må steppe opp og vise fram kassa og litt baller i vanskelige øyeblikk når det skal avgjøres.
Se kampen mellom Molde og Rosenborg søndag 28. april klokken 20.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge.
Sett denne?
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51