MARBELLA (Eurosport.no):
– Jeg husker godt at jeg ble presentert her, sier Nicklas Bendtner til Eurosport.no.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
6. mars 2017. Rosenborg har akkurat ankommet treningsleiren mellom fjellene like utenfor Marbella i Spania. Vegard Forren har reist videre akkurat tidsnok til å unngå et ubehagelig møte med laget han likevel ikke skulle spille for, og klubbens nettsider har gått i svart. Det er publisert et forvarsel om at ny nummer 9 er på plass.

– Hadde ikke sett for meg det på det tidspunktet

7. mars 2017 ankom Nicklas Bendtner Marbella og tok fatt på sine første treninger som Rosenborg-spiller.
– Det var en fin opplevelse. Jeg var heldig som kjente til noen av spillerne fra før. De var hyggelige å snakke med og tok godt imot meg, sier den nå 31 år gamle spissen.
Han skrev under på en 3,5 år lang kontrakt, men hadde ikke sett for seg å vende tilbake til Marbella i svart og hvitt to ganger til.
– Nei, det hadde jeg ikke på det tidspunktet. Det var lagt en ganske god, fast plan på hvordan ting skulle utvikle seg, forteller han.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Ting går ikke alltid helt etter planen

Og lenge så det ut til at alt skulle gå etter planen. 2017 ble et godt år for både Rosenborg og Bendtner der spissen banket inn 19 mål og ble toppscorer i Eliteserien. Da sesongen 2018 gikk i gang var spissen i Åge Hareides VM-planer.
Men i toppkampen mot Brann 27. mai snudde det. Bendtner måtte forlate Lerkendal-matten etter 73 minutter. Med smerter i lysken og tårer i øynene innså han at Danmarks bruttotropp var så nære utstillingsvinduet VM han kom denne gangen.
– Som man vet i fotball, og i livet generelt, så er det ikke alltid ting går som man har planlagt. Da må man bare tilpasse seg situasjonen, og det har gått fint. Jeg har det fortsatt bra her i Rosenborg, og jeg har aldri hatt det veldig travelt med å forlate klubben. Jeg har hatt gode tilbud i andre klubber uten at jeg har valgt å takke ja, sier Bendtner, og fortsetter:
– Det sier litt om at jeg har det bra her, og noen ganger skal man være glad for det man har. Det er et gammelt ordtak som sier at det er bedre med en fugl i hånden enn ti på taket, smiler han.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03