Tirsdag kveld skrev Adressa at midtbanespilleren nærmet seg en overgang til Rosenborg, og at den medisinske testen allerede var gjennomført. Onsdag bekrefter RBK på egen hjemmeside at overgangen er i orden.
– Det er et eventyr. Rosenborg er den største klubben i Norge. Jeg er veldig glad for å komme hit og det kribler allerede for å komme i gang, sier Zachariassen til RBK.no.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14

Forberedt på tøffere konkurranse

Ifølge Adresseavisen betaler RBK mellom 5-7 milllioner kroner for spilleren. Hans kontrakt med Sarpsborg 08 gikk egentlig ut etter 2020-sesongen.
Zachariassen har vært en nøkkelspiller for Sarpsborg 08 etter at han kom til klubben før 2017-sesongen.
– Her blir det en helt annen type konkurranse og det er jeg forberedt på. Det kommer til å bli beinhard kjemping hver uke for å ta en plass i startelleveren. Og jeg kommer selvfølgelig til å ofre alt for å få spille, sier han.
Spilleren bekrefter at det har vært en del interesse rundt ham.
– Det er vanskelig å si nei når Rosenborg melder sin interesse. Det er en av de største klubbene i Skandinavia. Fasilitetene her er utrolig bra. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier han.

Stor interesse

Eurosport.no har forsøkt å komme i kontakt med Sarpsborg 08-sportssjef Thomas Berntsen onsdag, uten hell. Til Sarpborg08.no forteller han om Østfold-klubbens side av saken:
– Det har vært interesse rundt «Doff» i flere måneder. Han var uheldig med skaden han pådro seg i fjor som ødela et par gode Europa League-kamper for ham. Kristoffer har vært her lenger enn vi hadde trodd. Nå har det kommet et bud både spiller og klubb kan være fornøyd med kontraktslengden tatt i betraktning, sier sportssjef Thomas Berntsen, før han fullroser spillerens prestasjoner i Sarpsborg-drakta.
– Han tok oss med storm da han kom. En duracell som har lagt ned en helt ekstrem innsats for å bli bedre hver eneste dag. Vi kommer til å savne «Doff», men gleder oss på hans vegne. Vi skal jobbe knallhardt for å utvikle oss videre selv uten ham, sier Berntsen.

– Monstersignering

Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson, er av de som mener denne signeringen vil gi trønderne et skikkelig løft.
– Zachariassen er en monsterforsterkning av RBK. Den klubben som topper denne signeringen foran 2020-sesongen, gjør en solid jobb. RBK mener alvor, skriver Jonsson på Twitter.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03