• Lørdag 16. februar: Se Rosenborg - GIF Sundsvall på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1
David Akintola blir Rosenborg-spiller kommende sesong. Det bekrefter spilleren selv til VG onsdag formiddag.
Senere har også Rosenborg bekreftet nyheten på sin egen hjemmeside.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– I Akintola får vi stor fart, stor gjennombruddskraft og stor villighet til å komme seg inn i motstanderens boks. I tillegg er han en veldig god treningsspiller, sier Eirik Horneland til RBK.no.
Onsdag morgen meldte danske Tipsbladets at spilleren vil bli leid ut til trønderne kommende sesong, men at Midtjylland har en mulighet til å kalle ham tilbake til klubben i sommer.
I Rosenborg blir han gjenforent med trener Eirik Horneland. Akintola var forrige sesong lånt ut til Haugesund og jobbet med RBKs nye trener der.
Samtidig er det mye som tyder på at Jonathan Levi er på vei vekk fra Rosenborg. Tirsdag morgen forlot svensken trøndernes treningsleir i Portugal og et utlån til Elfsborg virker å være en mulighet for kantspilleren.
I Haugesund-drakten tok Akintola Eliteserien med storm i 2018. Nigerianeren var svært delaktig i at klubben tok en 4. plass med ni scoringer og seks assist på 30 kamper. Tidligere i januar uttalte Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud at det kan bli en skikkelig nøtt for FKH og Jostein Grindgaug å erstatte ham.
– Jeg tror det blir vanskelig å følge opp 2018. Det skal litt litt og jeg tror det blir tøft. Akintola er tilbake i Midtjylland. Det er en spiller de må erstatte, og det kan bli vanskelig. Totalt sett var han den beste spilleren i fjor. Der ligger det en utfordring, og det kan bli en tøff jobb å ta dem videre fra en 4. plass, sa Skullerud.
Ifølge Tipsbladet vil Akintola også forlenge kontrakten med Midtjylland med ett år. Den opprinnelige avtalen går ut ved utgangen av 2019.
  • Lørdag 16. februar: Se Rosenborg - GIF Sundsvall på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03