Torsdag ble det klart at Jostein Grindhaug vender tilbake til trenerposten i FKH. 45-åringen har vært sportssjef i klubben de tre siste sesongene, men var hovedtrener i klubben fra 2009 til 2015. I den perioden tok Grindhaug klubben opp fra OBOS-ligaen og gjorde klubben til et stabilt Eliteserie-lag.
Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud roser FKHs ansettelse.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det var det beste valget de kunne få med tanke på å følge den røde tråden i klubben de har hatt i flere år. Han er en populær fyr med snert i uttalelsene, og han har gjort mye bra i klubben før. Ut i fra det jeg har registrert at han har uttalt, så virker det som at han har hatt godt av å puste litt og se fotballen fra en annen synsvinkel. At han har fått tilbake energien og er sugen på å komme igang igjen, noe som er typisk for fotballtrenere, sier Skullerud.

– Tror det blir vanskelig å følge opp 2018

– Grindhaug er en karismatisk fyr, kommer han til å sette sitt preg på Eliteserien?
– Det håper jeg, og jeg tror han kommer til å gjøre det. Han er en flink fagmann, en sterk retoriker og han er underholdene. Han har en bra pakke i seg. Det er bra han er tilbake i manesjen.
Under Eirik Hornelands ledelse endte Haugesund på 4. plass og skal ut i kvalifisering til Europa League. Skullerud tror det kan bli tøft å kopiere bragden fra 2018.
– Det er blitt en vane å dømme de lengre ned enn det de til slutt ender på. Jeg tror det blir vanskelig å følge opp 2018. Det skal litt litt og jeg tror det blir tøft. Akintola er tilbake i Midtjylland. Det er en spiller de må erstatte, og det kan bli vanskelig. Totalt sett var han den beste spilleren i fjor. Der ligger det en utfordring, og det kan bli en tøff jobb å ta dem videre fra en 4. plass.
Sett denne?

Grindhaugs utfordring: – Ikke noen enkel sak

For flere nøkkelspillere fra i fjor har forlatt klubben, som poengkongen David Akintola og førstekeeper Per-Kristian Bråtveit. Å treffe like bra i 2019, som de gjorde med Akintola i 2018, tror Skullerud kan bli en nøtt for Grindhaug.
– Akintola hadde en voldsom utvikling fra han kom. De hentet Wadji fra Molde, og han føler jeg har mer å vise frem enn det han fikk i fjor. Men om det er som spiss eller kant han skal spille, får tiden vise. Bruno Leite var mye skadet i fjor, men kom inn som et friskt pust året før og har mye spennende i seg. Det kan godt hende de har løsningen innad i egne rekker. Men å erstatte så mange målpoeng som Akintola leverte, er ikke noen enkel sak. Samtidig tror jeg ikke de har pengene til å kjøpe. De må treffe igjen. De har gjort det før, men det er ikke så ofte du treffer så godt som de gjorde.
– De skal også erstatter Bråtveit. Helge Sandvik er en god keeper og kan absolutt gjøre en jobb der, men de skal ha to keepere. Der må de gjøre en jobb, enten med å finne en ny førstekeeper eller et alternativ bak Sandvik.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03