HAUGESUND/OSLO (Eurosport.no): Situasjonen mellom FK Haugesund og Rosenborg står fortsatt fastlåst i spørsmålet om trenerduoen Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland.
Mandag var duoen på plass på feltet og ledet økten da FK Haugesund hadde sin første trening for året.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Etter økten kunne FKHs styreleder Leiv Helge Kaldheim bekrefte at partene fortsatt var et stykke fra hverandre, men at de ønsket å få til en løsning.
Mandag ettermiddag skriver VG at Haugesund krever seks millioner kroner for Horneland, et beløp som er langt høyere enn de 1,1 millioner kronene RBK-styreleder Ivar Koteng forrige uke gikk ut og bekreftet at de hadde tilbudt. Seks millioner er også beløpet Eurosport.no har fått opplyst.
Eurosport.no er også kjent med at Haugesund på et tidspunkt i prosessen så for seg hele 10 millioner kroner for Horneland, men at det skal ha vært helt uaktuelt for Rosenborg å innfri. Kaldheim ønsket mandag formiddag ikke å kommentere summer, men sier avstanden mellom partene fortsatt er stor.
– Vi har sagt til Rosenborg at vi ønsker å finne en løsning på dette her. Det er ikke mulighet til å finne en løsning med tanke på det tilbudet de har kommet ut med. Det håper jeg alle skjønner. Rosenborg har vært åpne med dette, vi har ikke fortalt hvor vi ligger og det synes jeg ikke vi skal heller av respekt for forhandlingene. Men jeg håper folk forstår at vi også har et ansvar overfor Haugalandet, supporterne i FK Haugesund og samarbeidspartnere at når vi utvikler lokale gutter som er interessante på det øverste nivået i Norge, så er vi nødt til å få betalt, sier Kaldheim til Eurosport.no.
Se hva Horneland selv sier om situasjonen (saken fortsetter under):

– Fått enorm støtte

Men selv om Kaldheim og FKH hevder de forsøker å imøtekomme Rosenborg, er han tydelig på hva han mener om trøndernes håndtering av saken.
– Dialogen mellom Rosenborg og FK Haugesund har jo tatt seg inn. Jeg har ingen problem med å skjønne at de i Trøndelag føler at FK Haugesund er tøffe i ordvekslingen, men vi har følt at situasjonen har vært så direkte dårlig behandlet fra deres side, sier Kaldheim.
FKH-lederen mener måten Rosenborg har opptrådt på i Horneland-saken, føyer seg inn en lengre rekke, og at de nå følte et behov for å si ifra.
– Det har et historisk utgangspunkt med Rosenborg med tanke på at vi tidligere har levert Christian Gytkjær til dem, vi har levert Alexander Søderlund til dem, og nå henter de trenerene våre. Rosenborg står på barrikadene i spørsmål om en mindre serie her i Norge, de ønsker seg sterkere konkurranse i Norge. Vi har et lite nærlingsliv her på Haugalandet som har fått mye bank de siste årene. Hvis dette skal fortsette så sier det seg selv at konkurransen kommer til å tynnes ut, sier han.
Ifølge Kaldheim har flere andre klubber tatt kontakt med FKH og uttrykt støtte til Haugalendingenes håndtering av saken.
– Dette er ikke et FKH-problem, det er et generelt problem. Vi har fått enorm støtte fra andre klubber i Norge, som sier det er flott at noen står opp, og setter ord på det mange andre har prøvd på, sier han.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12