Både Daniel Fredheim Holm og Daniel Braaten har gjort det klart at de forlater sine respektive klubber - Vålerenga og Brann - etter sesongen.
Begge er flasket opp i Skeid. 2018-sesongen endte med opprykk til OBOS-ligaen for Oslo-laget. Assistenttrener- og tidligere lagkamerat med begge, Morten Berre, legger ikke skjul på at tanken om å hente hjem spillerne har slått ham.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
I GÅR PÅ 18:53

Har pratet med begge

– Jeg følger med og prater med begge fra tid til annen. Dersom gutta er motiverte for å komme til Skeid neste sesong så hadde det vært en kjempeopptur for oss. Det hadde vært moro å få de hjem, og vi tar veldig gjerne begge. Men så langt er vi ikke i nærheten av å komme ennå, sier Berre til Eurosport.no. Han mener det er naturlig å i hvert fall forhøre seg når spillerne er på utgående kontrakt.
Han forteller at de i Skeid ikke har økonomiske muskler til å matche de fleste andre klubbene i OBOS-ligaen. Dermed er de nødt til å se etter andre muligheter for å få de til Skeid.
– Det må være om man får laget en slags totalpakke som de kan fristes av. Per i dag er dette spillere som vi egentlig ikke er i stand til å hente, sier 43-åringen som står med 298 kamper for Vålerenga. Han har altså spilt med både Fredheim Holm og Braaten tidligere.

Åpne for muligheten

Overfor Dagsavisen har begge spillerne uttalt at de gjerne hører på hva Skeid måtte ha å komme med. Ingen har utelukket muligheten for å vende hjem til klubben der de startet sine karrierer. Både Braaten og Fredheim Holm forlot klubben i 2004.
– Det blir spennende. Vi får se hva de får inn av spillere, sier Fredheim Holm til avisen.
– Jeg har snakket mye med Skeid, og det kunne vært fint å ta på seg en ny rød drakt. Det er klart at det er et alternativ. Skeid er jo en klubb jeg er veldig glad i, sier Braaten til samme avis.
Berre mener det er umulig å anslå noen sannsynlighet for at veteranene aksler den rød/blå drakten neste sesong.
– Jeg har ingen peiling, nå er det bare slik at jeg har uformelle samtaler med gutta. Det er litt langt frem per dags dato, sier Skeid-assistenten, og presiserer at de er fornøyd med laget de allerede har til rådighet. Med en gjennomsnittsalder på 23 år legger han til at de ønsker å satse på unge spillere.
– Men nettopp derfor hadde disse spillerne hatt mye å tilføre. Med deres rutine og erfaring kunne våre yngre spillere tatt til seg massevis med lærdom.

Har spurt Moa

En annen tidligere Skeid-helt er Mohammed «Moa» Abdellaoue. I desember 2017 la spilleren opp på grunn av en alvorlig kneskade. Tidligere i år ble han ansatt i Vålerenga for å gjøre en jobb som spillerkoordinator, blant annet inn mot integrering av utenlandske spillere og for å være en samtalepartner for nye fjes i klubben.
Berre erkjenner at han har løftet på røret og pratet med Abdellaoue.
– Jeg ringer ofte til Moa og prater om alt mulig. Jeg har blant annet spurt om han og Skeid, men jeg tror knærne hans tåler kunstgresset på Skeidbanen dårlig, sier Berre, med glimt i øyet.
Vålerenga runder av sesongen hjemme på Intility Arena mot Ranheim lørdag klokken 18. Den kampen kan du se på Eurosport Pluss klokken 18.
Sett denne?
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27