• Supersøndag: Se Rosenborg - Brann klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
OSLO/BERGEN (Eurosport.no): – Jeg mener han er, uten tvil, den beste kapteinen i Eliteserien, sier Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Han gir 29 år gamle Vito Wormgoor en stor del av æren for at Brann kun har sluppet inn fire mål på elleve kamper denne sesongen og topper tabellen for møtet med Rosenborg på Lerkendal søndag kveld. I tillegg har midtstopperen vært farlig foran motstanderens mål og scoret tre så langt denne sesongen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
– Han er ekstremt viktig for Branns suksess. Han er en kapteinstype, samtidig som han er farlig på dødball, scorer mål og bidrar utenfor banen også. Du så det på Åråsen at han var tydelig irritert. Jeg regner med at han klinket til inne i garderoben, sier Rekdal.
Saken fortsetter under videoen:

– Kan gjøre at Brann får en stri tørn med å beholde ham

Brann-stopperen har et halvannet år igjen av kontrakten. Rekdal tror det kan bli tøft å beholde ham i Bergen om en større klubb kommer på banen.
– Dette er naturlig med alle spillere som har ambisjoner og gjør det bra. Han er 29 år. Jeg vil bli overrasket om han går til en nederlandsk klubb. Jeg tror han uansett trives godt i Bergen.
– Men han kan bli attraktiv for andre klubber og det kan gjøre at Brann får en stri tørn med å beholde ham. Han har vært og er meget viktig, fortsetter Rekdal.
  • Supersøndag: Se Rosenborg - Brann klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
Saken fortsetter under videoen:

– Kan ikke si at det ikke er noen klubber som har kontaktet oss

Akkurat nå tenker Wormgoor lite på fremtiden og overlater alt til agenten. Selv ønsker han kun å fokusere på Brann opg vil ikke vite noe som helst.
– Jeg er veldig fornøyd med å være i Brann. Jeg snakker med agenten min kanskje en gang i måneden. Noen ganger en gang i uken. Jeg kan ikke si at det ikke er noen klubber som har kontaktet oss. Vi får se hva som skjer. Jeg er veldig glad for å være i Brann og har et halvannet år igjen av kontrakten. Jeg snakker ikke med andre klubber, sier Wormgoor til Eurosport.no, og fortsetter:
– Vi får se hva som skjer mot slutten av året. Hvis det er noe seriøst, vil de kontakte klubben. Vi får se hva fremtiden bringer. Jeg skal gi alt for Brann, så får vi se hva som skjer.
Søndag står kapteinen ansikt til ansikt med Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner. En knalltøff duell og en spiller Wormgoor må stoppe om Brann skal beholde serieledelsen og få med seg noe fra Lerkendal.
– Det er to spillere som har et internasjonalt snitt over seg. Begge lag har faktisk knallsterke stoppere. Jeg tror det blir vanskelig å begrense han. Wormgoor må være tett rundt ham, men det handler også om at Brann som lag må hindre i at Bendtner blir foret med baller. Er Bendtner i riktig posisjon og han får sjansen til å score mål, scorer han, sier Rekdal.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53