Scanpix

Måtte stoppe rivaloppgjøret etter pyro-stunt – risikerer sanksjoner

Måtte stoppe rivaloppgjøret etter pyro-stunt – risikerer sanksjoner

26/05/2018 20:05Oppdatert 26/05/2018 20:33

Kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm måtte stoppe opp da supporterne tente opp flere bluss på tribunene.

INTILITY ARENA/OSLO (Eurosport.no):

– Nå siger det kraftig med røyk foran målet til Lillestrøm-keeper Marko Marić. Det er ikke godt å se veldig mye der nå, sa Eurosports kommentator Kenneth Fredheim under kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm lørdag som endte 1-0.

Kort tid etter at andre omgang ble blåst i gang, på stillingen 0-0, tente hjemmesupporterne opp flere bluss. Området foran bortemålet var såpass røyklagt at dommer Kai Erik Steen valgte å stoppe kampen frem til røyken forsvant.

Lillestrøm-supporterne på andre siden av Intility Arena tente også opp de blussene de hadde igjen da de så rivalens bluss.

Saken fortsetter under videoen:

Video - Her må dommeren stoppe lokalderbyet etter pyro-stunt

00:58

Tror klubbene får bøter

Eurosport får opplyst at ingen av lagene har søkt Norges Fotballforbund om å tenne bluss under kampen og får etter all sannsynlighet bot for stuntet.

– Botkassa til NFF blir nok fylt opp, sier Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal under kampen.

  • Supersøndag: Se Rosenborg - Brann klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge

Både Vålerenga-trener Ronny Deila og Lillestrøm-trener Arne Erlandsen mente det var en herlig ramme rundt kampen på Intility Arena, men sistnevnte ville ikke gå nærmere inn på pyrobruken i kampen.

– Vi får holde oss til disse spillerne på banen. Jeg får ikke blande meg inn i supporterne. Det er bra at Lillestrøm stiller med sine supportere og det er fint at Vålerenga gjør det samme så det blir en fin ramme rundt kampen. Det ble ett tett og intenst oppgjør, det er slik disse derbyene skal være. Så er det synd for oss at vi ikke kunne dra herfra med tre poeng. Det burde vi gjort, sier Erlandsen.

Saken fortsetter under videoen:

Video - Se de elleville overtidsminuttene fra derbyet

04:07

– Skal følge opp dette når vi får en eventuell rapport

Daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth, sier til Eurosport.no etter kampen at de vil la Fotballforbundet se på situasjonen.

– Vi vet ikke noe om det akkurat nå, men avventer til Fotballforbundet eventuelt får sett på det, sier Espeseth til Eurosport.no.

– Hva synes dere om stuntet til supporterene?

– Vi velger å avvente. Vi er veldig glad for en fantastisk ramme rundt kampen, som det skal være i et derby. Vi skal følge opp dette når vi får en eventuell rapport fra Fotballforbundet.

  • Supersøndag: Se Rosenborg - Brann klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge

Video - – Det er helt sinnsykt

01:47