• Følg siste runde i årets Eliteserie på Eurosport Player. Abonner her!
Odd - Stabæk: 0-3
Stabæk trengte sårt tre poeng mot Odd for å kunne holde seg i Eliteserien neste sesong.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53
Etter elleve minutter satte gjestene inn kampens første mål. Ohi gjorde forarbeidet og skjøt inn foran mål. Der ventet Ola Brynhildsen som satte ballen enkelt i mål. Det var hans første kamp fra start siden juni.
– Se på Ohi, dette gjør han flott. Drar av Bergan, slår inn og der kommer Brynhildsen. Godt angrepsspill, sa Eurosports ekspert Thomas Myhre.
Se Ohi meg gledelig nyhet etter kampen (saken fortsetter under):

To spillere ut med skade

Flere mål ble det ikke i første omgang og Stabæk gikk til pause med ledelse.
– Det er gøy det. Det er deilig å score og laget gjør en fantastisk situasjon, sa målscorer Brynhildsen i pausen.
Ti minutter ut i andre omgang måtte Aboubakar Keita ut med skade etter at Odds Vebjørn Hoff tråkket på han. Og etter 67 minutter spilt fikk Stabæk-keeper Marcus Sandberg seg en smell på et utspark og måtte byttes ut.
– Det er på et utspark. Det ser helt klart ut som en strekk. Selvfølgelig fortærende for Henning Berg og Stabæk at Sandberg må ut på dette tidspunktet, sa Eurosports ekspert Bengt Eriksen om situasjonen.
Reservekeeper Simen Lillevik Kjellevold kom inn. Men det var i andre enden at det neste målet skulle komme. Eliteseriens toppscorer Franck Boli satte inn 2-0 til Stabæk etter 72 minutter, som også var hans 16. mål for sesongen.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

Stabæk med årets første borteseier

– Kan lage problemer for ethvert forsvar i ligaen

Og kort tid etterpå satte Ohi inn Stabæks tredje mål for kvelden. Denne seieren betyr at Stabæk fortsatt har muligheten til å holde seg i Eliteserien og ligger hakk i hel på Start på kvalikplass.
– Overraskende svakt må jeg si. I dag er vi svake hele kvelden, både offensivt og defensivt. Det var skuffende og overraskende at vi var så dårlige, sa Odd-trener Dag Eilev Fagermo etter kampen.
Stabæk-trener Henning Berg var fornøyd etter borteseieren.
– Vi gjør en god kamp i mange faser av spillet også er det deilig å score og holde nullen bak. Alt i alt så er det en fortjent seier og en god seier, så vet vi at vi må vinne neste kamp også for å gi en mulighet til å holde oss, sa Berge etter kampen.
– Det er viktig. Vi vet at vi fire på topp; meg, Franck, Moussa og Ola kan lage problemer for ethvert forsvar i ligaen. Det har vi vist før også så det er viktig at vi har den kjemien vi har. Vi er frempå flere ganger så vi kunne godt vunnet med fem-seks, sa Ohi etter kampen.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 KLOKKEN 20:01