Populære sporter
All sport
Vis alt

To Eliteserie-lag risikerer omspill etter serieavslutningen: – Ikke opplevd noe sånt

Eirik Fure

Oppdatert 18/11/2018 klokken 12:23 GMT+1

Lillestrøm og Stabæk kan teoretisk sett måtte spille en kvalifisering før kvalifiseringen for å holde seg i Eliteserien.

Stabæk

Foto: Scanpix

Lillestrøm-Kristiansund 3-4
Stabæk-Strømsgodset 0-0
Hvis det er hva resultattavlene viser på Åråsen og på Nadderud neste lørdag 20.00 vil det være duket for en helt unik situasjon.
Da vil Stabæk og LSK være helt likt på poeng – 29 totalt. De vil også ha samme antall seiere, uavgjorte og tap. Ikke minst vil også antall scorede mål og målforskjell være det samme.
Utrolig nok er også den innbyrdes statistikken mellom lagene helt lik. I vår vant Stabæk 3-2 på Nadderud, mens LSK vant det tilsvarende i oppgjøret på Åråsen denne høsten med samme sifre.
(Saken fortsetter under):

Omspill med dobbeltkamp

Det vil gjøre at det blir en ny «kvalik» før kvaliken. I praksis vil det si at plasseringen mellom lagene avgjøres gjennom et omspill med dobbeltkamp.
Det følger av turneringsreglementet til Norges Fotballforbund og bekreftes av kommunikasjonsrådgiver Christer Madsen.
– Datoene er satt til 28. november og 2. desember. Hvem som spiller hjemme først vil bli avgjort ved trekning, sier Madsen til Eurosport.no.

– Ikke opplevd noe sånt

Eurosports fotballkommentator Petter Bø Tosterud mener det vil være historisk hvis noe slikt skulle skje.
– Da får du ikke splittet dem. Jeg har ikke opplevd noe sånt i Eliteserien før, sier Tosterud i Eurosports Eliteserie-podcast denne uken.
– Det er et mulig scenario, legger han til Tosterud.
Mange kjenner kanskje til at cornere eller myntkast avgjør hvem som trekker det lengste strået, men slik vil det altså ikke være.
Med Start-poeng mot Haugesund vil det i så fall bety at LSK og Stabæk, forutsatt at resultatene blir som skrevet om, kriger om kvalikplassen. Det tapende laget vil ende på direkte nedrykk. Hvis Start ikke tar poeng, under de samme omstendighetene, vil Kjetil Rekdal og co. rykke ned på grunn av dårligere målforskjell. Dermed vil seierherren av LSK og Stabæk være sikret ny kontrakt, mens taperen må ut i nok en kvalifisering – denne gang mot et lag fra OBOS-ligaen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame