Fotball
Eliteserien

Stabæk raste etter å ha blitt snytt for straffe: – Ubegripelig dårlig dømt

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

straffe

Foto: Eurosport

AvMarte Nyløkken Helseth
28/05/2018 på 18:52 | Oppdatert 28/05/2018 på 19:23
@mnhelseth

Stabæk ropte på straffe, men Sigurd Smehus Kringstad ga dem heller gult kort da de tapte 4-2 mot Sarpsborg 08.

– Det er da et soleklart straffespark. Men i alle dager?

Eurosports kommentator Kenneth Fredheim slet med å forstå hva som skjedde etter 40 minutter i kampen mellom Sarpsborg 08 og Stabæk.

Eliteserien

Sarpsborg 08 rystet Rosenborg - så begynte 18-åringen å herje

FOR 3 TIMAR SIDAN

På stillingen 1-1 dro bortelagets Hugo Vetlesen seg gjennom Sarpsborg 08-forsvaret. Rett foran fem metersmerket ble 18-åringen felt av hjemmelagets Joonas Tamm. Men dommer Sigurd Smehus Kringstad pekte på hjørneflagget fremfor elleve metersmerket og straffe.

– Det er et av sesongens klareste straffespark. Det er rett og slett ubegripelig dårlig dømt. Så harde må vi være der, sier Fredheim i det flere Stabæk-spillere samlet seg rundt dommeren for å protestere på avgjørelsen.

– Jeg blir sjokkert når slike ting får passere, la Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal til da han så reprisen av hendelsen.

Gikk i strupen på dommeren

Stabæk-kaptein Vadim Demidov var en av spillerene gikk bort til dommeren etter situasjonen og fikk senere et gult kort av dommer Smehus Kringstad.

I pauseintervjuet med Eurosport holdt han ikke igjan da han fikk tilbud om å se situasjonen opp igjen.

– Jeg vet at den er soleklar jeg. Og det eneste jeg prøver er å hjelpe dommeren med å roe ned gutta og snakke til han vanlig, så får jeg det gule kortet. Jeg prøver å hjelpe den norske dommerstallen og spillerne, jeg prøver å ha glimt i øyet og alt, men kom igjen da. Det er jo helt vannvittig. Det er tre dommere der ute, pluss en fjerdedommer. Det er på tide å gjøre jobben sin, sier Demidov til Eurosport.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Stabæk kom tilbake i kampen i andre omgang og utlignet til 2-2 da Ohi Omoijuanfo fant veien til nettmaskene. Men ti minutter før slutt raknet det for bortelaget da de fikk to mål imot i løpet av tre minutter.

Først etter en heading fra Kristoffer Zachariassen i det 78. minutt og så på dødball imot som endte hos Patrick Mortensen som punkterte kampen med 4-2 i det 81. minutt.

Sarpsborg oppe på fjerdeplass

– Det er veldig vanskelig å reise hjem uten poeng her i dag, sa Stabæk-trener Toni Ordinas etter kampen.

I pausen ønsket han ikke å snakke om straffesituasjonen med Vetlesen, han ville heller fokusere på den andre omgangen. Da han så situasjonen hos Eurosport etter at kampen var ferdig var han heller ikke så interessert i å kommentere den.

– Det er en del av spillet. Jeg er stolt over de gode øyeblikkene som vi leverer, jeg er stolt over instilliegen til laget når vi kommer hit til Sarpsborg for å vinne, sa han etter kampen.

Sarpsborg 08 er dermed oppe på en fjerdeplass i Eliteserien med ett poeng opp til Ranheim. Stabæk på sin side er fremdeles nede på kvalikplass.

– Jeg synes Stabæk var gode i dag, de er ferle å spille mot. Da de utlignet til 2-2 så er det de som har momentumet i kampen. De har dødballer og vi ser slitne ut. Det kunne bikket begge veier, det må vi være ærlige å si, men vi skal ikke ta fra oss selv at vi scorer fire mål i dag, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke etter kampen.

Eliteserien

Tidligere Brann-trener hyller Odd: – Det er kanskje det laget som har imponert meg mest i år

FOR 5 TIMAR SIDAN
Eliteserien

RBK-spiller klar for Tyrkia

I GÅR PÅ 20:39
Relatert
FotballEliteserienStabækSarpsborg 08
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen