– Det er da et soleklart straffespark. Men i alle dager?
Eurosports kommentator Kenneth Fredheim slet med å forstå hva som skjedde etter 40 minutter i kampen mellom Sarpsborg 08 og Stabæk.
På stillingen 1-1 dro bortelagets Hugo Vetlesen seg gjennom Sarpsborg 08-forsvaret. Rett foran fem metersmerket ble 18-åringen felt av hjemmelagets Joonas Tamm. Men dommer Sigurd Smehus Kringstad pekte på hjørneflagget fremfor elleve metersmerket og straffe.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
– Det er et av sesongens klareste straffespark. Det er rett og slett ubegripelig dårlig dømt. Så harde må vi være der, sier Fredheim i det flere Stabæk-spillere samlet seg rundt dommeren for å protestere på avgjørelsen.
– Jeg blir sjokkert når slike ting får passere, la Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal til da han så reprisen av hendelsen.

Gikk i strupen på dommeren

Stabæk-kaptein Vadim Demidov var en av spillerene gikk bort til dommeren etter situasjonen og fikk senere et gult kort av dommer Smehus Kringstad.
I pauseintervjuet med Eurosport holdt han ikke igjan da han fikk tilbud om å se situasjonen opp igjen.
– Jeg vet at den er soleklar jeg. Og det eneste jeg prøver er å hjelpe dommeren med å roe ned gutta og snakke til han vanlig, så får jeg det gule kortet. Jeg prøver å hjelpe den norske dommerstallen og spillerne, jeg prøver å ha glimt i øyet og alt, men kom igjen da. Det er jo helt vannvittig. Det er tre dommere der ute, pluss en fjerdedommer. Det er på tide å gjøre jobben sin, sier Demidov til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter etter videoen)
Stabæk kom tilbake i kampen i andre omgang og utlignet til 2-2 da Ohi Omoijuanfo fant veien til nettmaskene. Men ti minutter før slutt raknet det for bortelaget da de fikk to mål imot i løpet av tre minutter.
Først etter en heading fra Kristoffer Zachariassen i det 78. minutt og så på dødball imot som endte hos Patrick Mortensen som punkterte kampen med 4-2 i det 81. minutt.

Sarpsborg oppe på fjerdeplass

– Det er veldig vanskelig å reise hjem uten poeng her i dag, sa Stabæk-trener Toni Ordinas etter kampen.
I pausen ønsket han ikke å snakke om straffesituasjonen med Vetlesen, han ville heller fokusere på den andre omgangen. Da han så situasjonen hos Eurosport etter at kampen var ferdig var han heller ikke så interessert i å kommentere den.
– Det er en del av spillet. Jeg er stolt over de gode øyeblikkene som vi leverer, jeg er stolt over instilliegen til laget når vi kommer hit til Sarpsborg for å vinne, sa han etter kampen.
Sarpsborg 08 er dermed oppe på en fjerdeplass i Eliteserien med ett poeng opp til Ranheim. Stabæk på sin side er fremdeles nede på kvalikplass.
– Jeg synes Stabæk var gode i dag, de er ferle å spille mot. Da de utlignet til 2-2 så er det de som har momentumet i kampen. De har dødballer og vi ser slitne ut. Det kunne bikket begge veier, det må vi være ærlige å si, men vi skal ikke ta fra oss selv at vi scorer fire mål i dag, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke etter kampen.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 KLOKKEN 17:59