Med bare en kamp igjen i årets Eliteserie er fortsatt nedrykksstriden jevn og alt kan skje i den siste runden.
Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth har sammen med kommentator Asbjørn Myhre ukentlig laget det de kaller en «power ranking». Denne uken er Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud vikar for Myhre, som også er sesongens siste.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Ekspertene regner ikke med Sandefjord ettersom de allerede er rykket ned til OBOS-ligaen. Sandefjord har heller ikke vært med på de tidligere «power rankingene».

Bodø/Glimt på topp - Start på bunn

Lagene er rangert fra sterkest til svakest. Her er Gauseth og Tosteruds dom:
1. Bodø/Glimt:
Selv med ett poeng hjemme mot Vålerenga i sist kamp, så er det overkommelig. De trenger egentlig ingenting, tror vi. Så at de er øverst var ganske lett denne gangen her. Det er så mange lag som må passere dem og det skal litt til at alle de bunnlagene skal ta poeng.
2. Stabæk:
De har hjemmekamp, de møter et veldig «shaky» lag som er dårlig på gress og de har våpnene de trenger for å vinne denne kampen her. Det er en kamp, og da kan dette veldig fint gå. De trenger bare å vinne. Man så hvor lettet Ohi var etter kampen sist og hvordan det utløste energi fra han. Brynhildsen var tilbake og startet sin første kamp siden i vår. Kan han komme inn som en ekstra joker?
3. Lillestrøm:
De har hjemmekamp på gress mot et lag som i utgangspunktet ikke har noe å spille for (Kristiansund). Det er en vanskelig kamp og en vanskelig motstander, men de fikk den boosten med utligning i Drammen, så dette her bør være mulig. De ligger greit an med Start bak seg og med uavgjort vil de holde Start bak seg.
4. Strømsgodset:
De er i kjempetrøbbel igjen. Fra å kunne dra ut på byen å feste etter kampen mot Lillestrøm, til å være nede i gjørmen igjen. Dette laget har knekt veldig mange ganger i disse situasjonene her før. De har kanskje ikke den mentaliteten og jevnheten. De har x-faktor og talent, men når du kommer i pressituasjoner så er vi veldig tvilende til dem. Kommer de til å klare å bikke dette i sin favør? Vi tror ikke det.
5. Start:
Rekdal er i trøbbel. Det var en elendig prestasjon mot Sandefjord, tap mot Rosenborg. De kunne kanskje fått med seg noe, men det gjorde de ikke. Og så skal de bort å spille mot Hornelands FKH i siste seriekamp i slutten av november. På den gressbanen der, vi aner at dette ikke kommer til å gå spesielt bra.
  • Følg nedrykkstriden i Eliteserien i den siste serierunden på Eurosport Player. Abonner her!
Se «power rankingen» fra podcasten her:
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12