Med en runde igjen av Eliteserien har Rosenborg allerede vunnet ligaen.
Trønderne har tilsynelatende flere gir å gå på etter en turbulent sesong og mange vil være spente på hva de foretar seg på overgangsmarkedet i løpet av vinteren.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud mener RBK bør treffe bedre blink de kommende månedene enn hva de har gjort det siste året.
– Rosenborg har ikke vært spesielt gode på overgangsmarkedet det siste året. De hentet inn Malte Amundsen før sesongen. Han ble lånt ut med en gang. Serbecic har ikke vært god. Rafik Zekhnini kom inn som et nødlån og startet ikke en kamp i Eliteserien. Han fikk seks innhopp og kostet mye penger, ifølge Fagermo i hvert fall. Denic har klart seg ok. Jebali har hatt noen gode kamper, men jeg forventer litt mer der, sier Tosterud.
Fotballkommentatoren slår i Eurosports Eliteserie-podcast fast at det er spesielt én ting laget skriker etter.
– Fart er noe de mangler i dette laget. Et par av gutta har det, men det er litt seigt. Spesielt i midtbaneleddet. Det er noe de må handle, mener Tosterud.

«Hvem er det jeg skal slå på?»

Den konklusjonen får støtte av Eurosports fotballekspert Christian Gauseth.
– Hadde jeg vært sentral midtbane på det Rosenborg-laget og stått og sett fremover i banen, ville jeg kunne slått bakromsballer, sier Gauseth, før han spør:
«Hvem er det jeg skal slå på? Hvem kan springe forbi sin back og komme med overtall?».
Det nærmeste RBK kommer en slik spillertype er ifølge Gauseth Samuel Adegbenro uten at det er overbevisende.
– Er ikke han en mer drivende spiller som du gir ballen, så kan han komme inn og skape noe? Det samme gjelder Jebali. Adegbenro er nærmest, kanskje de Lanlay. Den delen savner jeg. Jeg synes det er rart at de ikke har det i arsenalet sitt, sier Gauseth.

Mener Sarpsborg 08 har spillertypen

Han drar en parallell til lagkompis i Mjøndalen, Jibril Bojang, men presiserer at nivået ikke er helt sammenlignbart.
– Han har mange positive sider, først og fremst med fart og kraft, men har mange utfordringer med pasningsvalg og sånne ting. Men for et verktøy å ha i kamper når du blir presset bak! Du kan få ballen, bare dunke den i bakrom, så er det en sjanse. At Rosenborg ikke har en sånn type spiller er «wow», sier Gauseth og slår ut med armene.
Tosterud mener Sarpsborg 08 har akkurat den type spiller Rosenborg ville hatt bruk for.
– Nå har ikke Rashad Muhammed scoret i Eliteserien, men du ser hvor verdifull han er for Sarpsborg 08 i Europa League. Det å få strekk i motstanderen og ha et uromoment som forsvarsspilleren må tenke litt ekstra på, kan også åpne rom for andre. Jeg savner den spilleren, sier han, før Gauseth legger til:
– Jebali er en god spiller, men skal du ha en spiller som kan fôre spissen i 4-3-3 må du ha en som kan dra inn i bakrommet. Det får du ikke med Jebali. Det er noe de savner. Han spilleren burde de hatt.
Se podcasten her:
UEFA Europa Conference League
Utsolgt mot Roma: – Merker trøkket i hele byen
11/10/2021 PÅ 14:47
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04