• Se Strømsgodset - Stabæk søndag 11. mars klokken 18.00 på Eurosport Player og MAX.
MARIENLYST (Eurosport.no): Etter at Mustafa «Mos» Abdellaoue i slutten av januar skrev under for Strømsgodset, har det oppstått en uvant konkurransesituasjon for Marcus Pedersen. Han har vært vant til å ha monopol på topp, særlig etter Skullerud tok grep og endret formasjon fra 4-4-2 til 4-4-1-1 rundt halvveis i fjorårssesongen. Nå må Pedersen kjempe mot Mos, i tillegg til Amahl Pellegrino.
– Det blir hard konkurranse, og det er litt uvant. Selvsagt er det slik at den beste spilleren skal spille. Samtidig tror jeg alle skjønner at om jeg sitter på benken i Eliteserien så blir jeg ikke lenge, sa Pedersen til Eurosport.no om den nye situasjonen.
Eliteserien
Nøkkelspillere stod av treningsøkt: – Ikke sikkert alle blir klare
08/03/2018 PÅ 17:28
Mos er også godt vant fra tiden i Aalesund, der han var en betrodd spiss både alene og i tospann på topp. Godset-trener Tor Ole Skullerud sier flere posisjoner på laget fortsatt er åpne - deriblant spissposisjonen.

– Veldig jevnt bilde

I vinterens oppkjøring har laget ofte vært å se i en 3-5-2-formasjon, som legger til rette for å bruke både Pedersen og Mos. Skullerud legger ikke skjul på at det er slik vi kommer til å se laget også i Eliteserien.
– Det er veldig aktuelt å bruke denne formasjonen. Den legger en mulighet for å bruke to spisser, så det kan skje, sier treneren.
– Jeg syns også vi har vist at vi kan spille med, og behersker, flere formasjoner. Så vi kommer nok til å se flere varianter, legger Skullerud til.
– Hvordan ser du på kampen om spissposisjonen?
– Det er et veldig jevnt bilde, som det også er i flere posisjoner. Jeg opplever at Marcus og Mos er forskjellige, så de har ulike ferdigheter og kompetanse. Vi kommer til å få bruk for begge deler, enten de pares sammen eller brukes hver for seg. Det er to kvalitetsspisser som begge må finne seg i at vi har en tøff konkurransesituasjon, men også at de kan ende med å spille sammen.

– Får se hvem som spiller

Laget Skullerud drillet på trening torsdag, bare tre dager før det braker løs mot Stabæk, var dette: Bugge Pettersen - Vilsvik, Glesnes, Amundsen, Parr - Stengel, Francisco - Tokki (gikk av halvveis), Jradi, Pellegrino - Pedersen.
Da var det ganske tydelig at Pedersen er tiltenkt fremste posisjon. Drammenseren har tidligere gjort det klart at han skal spille, og å sitte på benken er svært lite interessant - slik det er for de fleste fotballspillere. Det påpeker konkurrenten Mos også.
– Marcus er en utrolig god spiller, og vi konkurrerer som alle andre. Men det er opp til treneren å avgjøre hvem som starter. Jeg føler i hvert fall at kroppen er grei, så får vi se utover om jeg starter eller kommer inn eller hva, sier den tidligere Aalesund-spilleren.
– Er du beredt på kampen mot Pedersen?
– Jeg er absolutt beredt. Jeg har lyst til å spille fotball, så får vi se hvem som spiller og hvor mye etter hvert, sier Mos.
Samtidig har Pedersen tidligere uttalt at et utenlandseventyr til ikke er å forakte. Dermed kan kanskje monopolet til Mos gjenoppstå i Godset dersom Pedersen for eksempel forsvinner i sommer, og etter hvert blir det mye spilletid heller enn benken.
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52
Eliteserien
Reagerer sterkt på NFF-grep: – Det der høres helt sjukt ut
21/08/2021 PÅ 09:42