• Se Ranheim - Brann lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
OSLO/ÅRÅSEN (Eurosport.no): Hvem skal score målene for Brann denne sesongen? Det er det store spørsmålet mange stiller seg før seriestart. I fjor var midtbanespiller Kristoffer Barmen lagets toppscorer med åtte mål.
I vinter har Jakob Orlov (fem mål i fjor) og Torgeir Børven (tre mål i fjor) forlatt klubben. I år er det Steffen Lie Skålevik og Henrik Kjelsrud Johansen som må levere foran mål. Førstnevnte hamret inn mål for Start i høst på utlån.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57
Branns kaptein Vito Wormgoor er tydelig på hvorfor fjoråret endte med en 5. plass og ingen medalje.
– Vi savnet en toppscorer i fjor. Barmen var toppscorer med fem eller seks mål. Det er skal ikke være mulig for en klubb som ønsker å være i toppen. Skålevik har gjort en fin jobb de siste månedene og vi har en ny mann i Kjelsrud Johansen. Jeg håper de vil score litt mål, sier Wormgoor til Eurosport.no.

Vil utfordre Rosenborg

Kapteinen har klare ambisjoner før sesongen. Nederlenderen vil utfordre gullfavoritt Rosenborg.
– Selvfølgelig. Vi må ha noen ambisjoner. Både som person, men også som klubb. Vår ambisjoner å gjøre det så vanskelig som mulig for Rosenborg. Vi må gå for det, sier 29-åringen.
– Men i alle fall en medalje?
– Vi går for å ta en medalje.
Saken fortsetter under videoen:

Roser nysigneringer

Det er ikke bare på spissplass det har vært utskiftninger. Også på høyresiden skal en ny duo komponeres. Inn har Sogndal-spillerne Gilbert Koomson og Taijo Teniste. Kapteinen roser nykommerne og tror fansen har mye godt i vente.
– For meg har de vist at de kan bli gode Brann-spillere. De er gode spillere å ha i garderoben. De er også kvalitetsspillere noe de har vist de siste månedene. Det er lov å ha noen forventninger til de, sier Wormgoor.
Men skal Brann hevde seg helt i toppen må de bli mer stabile i år. Der var Brann for dårlig innrømmer Wormgoor.
– I fjor var vi for dårlige i sluttminuttene. Vi ga vekk mellom ni og tolv poeng. Kanskje en eller to ganger av de hadde vi uflaks, men dette skjedde fem ganger. Vi må gjøre det bedre i år, sier kapteien.
Han får støtte av Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal, som mener at rødtrøyene må legge fra seg uvanen om å slippe inn sene mål om de skal kjempe i toppen.
– Brann var ikke stabile i fjor. De kom godt ut av det på våren, men skapp inn sene mål mot Tromsø og Rosenborg blant annet. Det var der det startet. Så fikk de en fryktelig periode på sommeren. Da Braaten ble skadet mistet de rytmen og variasjon, sier Rekdal.
  • Se Ranheim - Brann lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 KLOKKEN 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 KLOKKEN 18:21