Gjermund Åsen går fra Tromsø til Rosenborg. Det bekrefter både Rosenborg og Tromsø tirsdag. Han har skrevet under på en fireårskontrakt med trønderne, og skal aksle draktnummer 22.
– Det føles veldig godt å være tilbake. Jeg har savnet denne drakten, sier spilleren til RBK.no.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04

Vender hjem

Trønderen står med 21 kamper for Rosenborg fra før, etter å ha vært en del av klubben mellom 2010-2012. I begge sesongene ble han dog etter hvert lånt ut til Ranheim.
– Det er spennende det som skjer i Rosenborg. Det er en bra stall med konkurranse på alle plasser. I tillegg er jo dette hjembyen min og jeg er trønder, så det er flere grunner til at jeg kom hjem nå, sier han til klubbens hjemmeside.
Forrige sesong imponerte 27-åringen med ti målgivende pasninger for Tromsø, som ble nummer ti i Eliteserien 2018.
I en pressemelding skriver Tromsø at de følte det var rett å slippe Åsen til Rosenborg nå.
– Vi er en selgende klubb og det hadde selvsagt vært plass til Åsen og hans kvaliteter også i 2019, men jeg tror det var rett for både oss og spilleren at vi nå solgte han, sier daglig leder Kristian Høydal.

Ros av kamerat Helland

RBK-profil Pål André Helland er god kamerat med Åsen. Konfrontert med spørsmål om spilleren mandag, svarte Helland slik:
– Jeg håper han kommer. Det er en god spiller og en god kompis. Han har egenskaper som vil komplimentere det vi allerede har. Gjermund er trønder og hører til i Roenborg. Dessuten tror jeg tanken om å høre 20.000 trøndere synge navnet hans er mer fristende enn om 10-15.000 bergensere skulle gjøre det samme, sa Helland til Eurosport.no.
Brann var nemlig også interessert i den offensive spilleren. Det skal over Molde ha vært.
Sett denne?
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12