Populære sporter
All sport
Vis alt

Fikk knust kinnbeinet – dette er NFFs konklusjon etter å ha sett situasjonen på video

Stian Thelen

Publisert 22/01/2019 klokken 10:12 GMT+1

Magnus Grødem straffes ikke etter episoden der Jørgen Horn fikk knust kinnbeinet.

Horn

Foto: Eurosport

– Påtalenemnda har sett på saken og konkludert med at de ikke vil følge opp saken til Disiplinærutvalget, sier leder for juridisk seksjon, Espen Auberg til Eurosport.no.
Fredag fikk Sarpsborg 08s Jørgen Horn knust kinnbeinet etter en duell med Magnus Grødem i treningskampen mot Vålerenga. Midtstopperen ble operert og er ute i opp til to måneder.

Derfor straffes ikke Grødem

Lørdag reagerte Sarpsborg 08s assistenttrener Tom Freddy Aune kraftig på episoden og forventet at NFF ville se på saken.
– Vi registrerer at han går opp med en høy albue og treffer Jørgen klink i kinnbeinet så det knuser. Jeg sier ikke at det var med vilje, men det er en albue som knuser et kinnben og jeg er overrasket at dommeren ikke ser det, sa Aune til Eurosport.no.
NFF har sett situasjonen på video i etterkant. Grødem vil ikke bli straffet etter albueepisoden.
– Når det gjelder Grødem/Horn har nemnda gått gjennom videobildene, og det er to forhold som gjør at de velger å ikke påtale saken til Disiplinærutvalget. For det første er dommeren godt plassert og ser situasjonen, og velger ikke å gi rødt kort. For det andre mener nemnda at situasjonen bærer preg av å være et uhell, der begge spillerne går opp med høye armer/albuer med fokus på å vinne duellen, fortsetter Auberg.
  • Treningskamp fredag: Se Vålerenga - Strømmen klokken 13.15 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Se episoden her. Saken fortsetter under videoen:

Beklaget episoden

Grødem sa selv til Eurosport.no lørdag at det hele var et uhell.
– Selvfølgelig er det utrolig kjipt at det skjer. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å beklage det som skjedde, og håpe at han er tilbake så snart så mulig. Det er jo veldig kjedelig at det skjer i første kamp for året, sa Grødem.
Auberg forklarer at de kan illegge karantener for episoder i treningskamper. Dette vurderes av Disiplinærutvalget, og samles normalt opp i et møte før sesongstart. Kriteriene er de samme som i seriespill.
– Dersom det er situasjoner som ikke har ført til utvisning, vil Disiplinærutvalget kunne ilegge karantene dersom påtalenemnda påtaler saken. Det er kun overtredelser som normalt vil medføre minst to kampers karantene som vil kunne følges opp på det grunnlaget, sier Auberg.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame