17 år gamle Erling Braut Håland er på kort tid blitt et av Eliteseriens aller heteste salgsobjekter.
Mot Lillestrøm søndag viste stortalentet nok en gang hva som bor i ham, da han på iskalt vis sørget for Moldes første scoring fra straffemerket.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Vi er klar over at det kan være de fem/seks/syv siste kampene vi har ham her, sa Ole Gunnar Solskjær til Eurosport.no etter søndagens oppgjør.
Men selv om dialogen mellom klubb og spillerens far Alf-Inge Håland er god, virker ikke sistnevnte å ha hastverk med å sende sin 17 år gamle sønn ut i den store verden.
– I utgangspunktet har han den kontrakten han har med Molde (utløper 31.12.2019, journ. anm.), men kommer det inn bud som Molde vil akseptere, så får vi vurdere det da, sier Alf-Inge Håland til Eurosport.no.
– Men det må være riktig klubb, det handler ikke bare om å sikre seg mest mulig penger. Sportslig utvikling er viktigst, vi søker ikke en overgang for enhver pris, forklarer den tidligere Premier League-proffen.
– Hvilke kriterier ser dere etter i en ny klubb?
– Vi ser på hva klubbene har gjort de foregående årene – ikke bare hva de sier i en forhandlingssituasjon. Lar de for eksempel unge spillere få sjansen, hvordan er de på videresalg og den slags.
Artikkelen fortsetter under videovinduet
I februar var den italienske storklubben Juventus på banen, men forhandlingene førte ikke til noen overgang for Moldes stortalent. Pappa Håland forteller at det aldri kom så langt at far og sønn måtte ta stilling til om de ønsket Juventus som 17-åringens neste klubb.
– Jeg vet det var interesse, men budet kom helt på tampen av overgangsvinduet og var utfordrende å forholde seg til. Budet var heller ikke på det nivået klubben hadde håpet på, så det var aldri et tema der vi ble spurt: «Er dette noe dere vil vurdere eller ikke?».
– Hva slags tanker gjør du deg om en klubb som Juventus?
– Juventus er en stor klubb, så er spørsmålet om en skal gå til en sånn kategori klubb, for da blir det helt sikkert snakk om utlån, eller om man skal gå i en eller to kategorier ned. Per i dag må han bare ha fokus på det han gjør, det vil helt sikkert svinge litt, men om den fortsetter så er det ingen panikk om han ikke blir solgt i sommer. Molde er en perfekt plass å være for ham per nå.
Artikkelen fortsetter under videovinduet
I Rosenes by snakkes det samtidig om at Braut Håland kan komme til å forlenge avtalen sin med Molde. Det vil i så tilfelle økonomisk sett være svært gunstig for Ole Gunnar Solskjær og co. om flere storklubber skulle banke på døren.
– MFK vil naturligvis ha mest mulig penger for ham, og det er jo på et vis en garanti for vår del også ved at en klubb som legger mye penger på bordet gir deg trygghet på at de vil satse på ham, sier Håland.
– Vi er ikke redde for å skrive en lang kontrakt med Molde, for når han er klar for å gå, og det kommer et godt bud, så gir de spillerne sjansen til å reise. Men per i dag har det ikke vært noe diskusjon om det, sier han.
For det aller viktigste for pappa Håland, som selv rakk å få med seg 34 kamper med flagget på brystet, er sønnens utvikling på banen.
– Erling trenger å få spille regelmessig, han bet seg godt fast i laget i fjor høst og det har fortsatt i år, til tross for sykdom i sesongoppkjøringen. Vi har truffet godt med valget av Molde, det er vi veldig fornøyde med, sier han.
BØR ERLING BRAUT HÅLAND SELGES I SOMMER?
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51