Torsdag skrev svenske Expressen at IFK Göteborg ønsker å selge den norske duoen Mikael Norø Ingebrigtsen og Vajebah Sakor.
Overfor Eurosport.no bekrefter Norø Ingebrigtsen at han vurderer sine muligheter.
– Vi er midt i et overgangsvindu og ser på ulike alternativer. Utover det har jeg ingen kommentar, skriver 22-åringen i en SMS.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
IFK Göteborg har hatt en tung vårsesong og ligger på 12. plass i Allsvenskan etter 14 serierunder. Klubben sliter økonomisk og er nødt til å selge spillere i sommer.

– Passer Stabæk

Unggutten dro fra Tromsø til den svenske klubben i vinter, men har for det meste måttet sitte på benken.
Christian Gauseth er ikke overrasket over at spilleren ser seg om etter en ny klubb.
– Oppholdet har ikke blitt slik han håpet på i Sverige. Det har blitt langt mellom minuttene og mye benkplass for Norø Ingebrigtsen. Det er synd, for han er en ung og talentfull spiller som viste prov på ekstreme ferdigheter i Eliteserien før han ble solgt. En sånn spiller kan ikke sitte på benken, sier Gauseth.
Mjøndalen-spilleren peker ut to Eliteserie-klubber som han mener passer spilleren godt.
– En klubb som Stabæk kunne vært bra for ham. Han kan spille Ohi igjennom, er god én mot én offensivt og har et flott ferdighetsregister. Stabæk kunne hatt brukt for ham, sier Gauseth, som ikke klarer å se helt for seg at spilleren reiser tilbake til Tromsø.
Samtidig mener han Norø Ingebrigtsen er en spiller som passer Kjetil Rekdals Start godt.
– De er nok sikkert interessert. Han er en spiller som fungerer godt i Eliteserien og som er på den riktige hyllen. Dessuten hadde det vanket mye spilletid, og det er det han trenger nå, sier Gauseth.

Vålerenga-retur på Sakor?

Vajebah Sakor spilte i Vålerenga på lån i 2016 og var i nederlandske Willem II før han kom til IFK på høsten i fjor. Etter en solid høstsesong ble han Göteborg-spiller permanent, men nå skal altså klubbledelsen ha bestemt seg for å kvitte seg med den tidligere Juventus-eiendommen.
– Alle kluter tilbake til Eliteserien! sier Gauseth.
– Han må få en restart. Han har utdannet seg i Juventus og spilt en sesong i nederlandsk fotball og ett år i Sverige, sier han, og legger til:
– Jeg tror han ville dominert dersom han kom tilbake til Vålerenga.
– Hva får deg til å tro det?
– Eliteserien er dårligere enn Allsvenskan, og hans ferdigheter står godt til Eliteserien. Han har enestående fysikk, og det er noe Paul Pogba over ham, sier Gauseth.
Han mener 22-åringens karriere ville hatt godt av en retur til norsk fotball.
– Han kan ikke stå på utsiden av stallen. Nå begynner han å bli en voksen gutt og har erfaring, og da må han steppe opp og bli en sjef, sier Christian Gauseth.
Overgangsvinduet i Norge er åpent frem til 15. august.
Sett denne?
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53