OSLO/TRONDHEIM (Eurosport):
I januar 2016 skrev Alexander Søderlund under for tre og et halvt år med den franske klubben St. Étienne. Utenlandseventyret fikk en drømmestart med scoring i debuten, men etter noen måneder i klubben snudde alt. Tiden i Frankrike endte med å bli en svært tøff tid for spissen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
I etterkant har RBK-spissen innsett at han burde bedt om hjelp til å takle den utfordrende perioden.
– Det jeg slet klart mest med er det presset på å komme tilbake igjen fra å ha vært skadet, og så fører det til at du blir med mer skadet. Det er ikke alltid så tøft fysisk, men spesielt mentalt å komme opp på det nivået du vil være på, det er ikke bare bare. Og da skulle jeg gjerne hatt mer hjelp, rett og slett.
– Sa du det til noen?
– Nei. Men jeg tenkte ikke så mye over det. Jeg har jo snakket litt med folk og delt litt erfaringer, og da kommer du til et sted hvor du kanskje tør å snakke om det. Jeg skulle gjerne snakket med noen om det tidligere.
Se hele reportasjen (saken fortsetter etter videoen):

Viktig med økt fokus

Den siste tiden har det blitt rettet fokus på psykiske helse i fotballen i Norge. Tidligere i måneden fortalte FK Haugesunds daglige leder Eirik Opedal om sine angstproblemer.
Statistikken sier at så mye som fire av ti spillere og trenere vil oppleve å få psykiske problemer. Søderlund mener det er riktig og viktig å snakke om sin psykiske helse, og han etterlyser økt åpenhet.
– Folk er redde for å snakke om det virker det som. Du skal ikke være flau over at du har sånne tanker. Det er tøft av og til. Det er ikke alltid det er like lett.
Ved å selv være åpen om sine utfordringer håper RBK-spissen å hjelpe andre.
– Jeg håper jo at det kan bidra til at flere kan komme seg ut av eventuelle problemer. Og det å prate om det, og gi beskjed til treneren sin at «hei, jeg sliter faktisk litt. Jeg skulle gjerne hatt litt hjelp». Det finnes masse folk det går an å prate med. Jeg har selv brukt folk som jeg har hatt jevnlig kontakt med for å kanskje røske litt opp i tanker og sånt. Da får du forståelse. Det er jeg 100% sikker på.
For Søderlund har løsningen blitt floating. Det går ut på å flyte i høykonsentrert saltvann uten noen for for ytre stimuli.
Når 31-åringen flyter i vannet kobler han helt av. I vinter er han en av flere som er med på å åpne et floatingsenter i Trondheim.
– Det er en plass hvor du kan slappe helt av og få tankene vekk. Jeg er spent på å få det til Trondheim og få brukt det skikkelig.
Se reportasjen med daglig leder i FKH:
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09