Fotball
Eliteserien

Mener Eliteserie-trener kan ta over Rosenborg

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Rosenborg

Foto: Scanpix

AvChristine Skarstein Olsen
04/10/2018 på 16:04 | Oppdatert 05/10/2018 på 08:22

Trenerlisten til Rosenborg ble denne uken kortet ned til under ti navn. Eurosports eksperter mener Tromsø-treneren hadde passet godt inn.

  • Se alt fra Eliteserien på Eurosport Player. Abonner her!

– Jeg har sagt det før og jeg kan gjerne si det igjen; Simo Valakari er den beste og mest spennende treneren i Eliteserien. Han har fått et middelmådig Tromsø, som hvert år har kjempet for å klare seg, plutselig er de et lag som kan slå et Brann på andreplass uten problemer, sier Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth om Tromsø-treneren.

Eliteserien

Brann revansjerte stortapet – vant etter Koomson-dobbel

FOR 6 TIMAR SIDAN

Mandag denne uken hadde Rosenborg et styremøte der listen med potensielle trenere ble kuttet ned til en nettoliste. Adresseavisen omtalte saken først, og Eurosport fikk senere bekreftet av RBKs styreleder, Ivar Koteng at de jobber ut i fra en liste på under ti navn.

I denne ukens Eliteserie-podcast diskuterer Gauseth og Eurosports Asbjørn Myhre om Tromsø-trener Simo Valakari kan ta over som permanent hovedtrener i Rosenborg.

– Han har noen tanker som gjør han veldig spennende. Så kommer hele den diskusjonen om 4-3-3 og Rosenborg. Rini Coolen prøver hele tiden å snakke seg bort og ut av det 4-3-3-kravet, for han ønsker også å være tilpasningsdyktig og gjøre ting på sin måte. Veldig mange kamper under Rini Coolen ligner ikke på det 4-3-3 man forbinder med Rosenborg og det er den pragmatiske innstillingen som sannsynligvis en fotballtrener må ha i 2018, sier Myhre.

Dette er Gauseth enig i og mener Valakari kunne fått det til med en 4-3-3-formasjon.

– Det er omtrent slik bildet ser ut for meg. Man må ha den dynamiske tilnærmingen hvis man skal trene et lag som er virkelig gode og da må man kunne se an spillermateriellet i større grad og legge opp taktikken deretter. Og ikke være låst til en taktikk. Så at Valakari i Rosenborg kunne fått til det med 4-3-3 er helt åpenbart, sier han.

Se denne ukens Eliteserie-podcast her (saken fortsetter under videoen):

Mentalitetsendring

Etter en tøff periode i juli og august med fem strake tap for Tromsø er de nå oppe på en åttendeplass med 33 poeng etter 24 serierunder. Forrige kamp slo de Brann som ligger på andreplass.

– Det har skjedd en mentalitetsendring først og fremst, sier Gauseth før han trekker frem en av spillerne som har blitt bedre under Valakari.

– Magnar Ødegaard som tross alt har vært middelmådig, ser plutselig ut som en superstjerne. Han drar av folk, trer gjennom ledd og gjør ting som du aldri har sett fra denne fyren her, det gjør han plutselig under Simo Valakari, legger han til.

Tromsø-treneren har kontrakt med klubben ut 2020. I følge Rosenborg skal ny trener være på plass før desember i år. Onsdag fortalte Koteng at Rini Coolen fortsatt står på listen over potensielle trenere.

– Status er at vi nå har en nettoliste og jobber med den. På den listen står Coolen. Vi jobber fortsatt utifra samme tidsplan, sa Ivar Koteng til Eurosport.no.

  • RBKs gulljakt: Se Rosenborg - Sandefjord søndag 7. oktober kl. 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.

Sett denne?

Eliteserien

Innbytter Helland fikset Rosenborgs første hjemmeseier – Børven åpnet kontoen

I GÅR PÅ 20:22
Eliteserien

Vilsvik og Parr med til Trondheim - Stengel ikke med i Godset-troppen

I GÅR PÅ 12:32
Relatert
FotballEliteserienRosenborgSandefjord
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen