Scanpix

Mener Eliteserie-trener kan ta over Rosenborg: – Helt åpenbart

Mener Eliteserie-trener kan ta over Rosenborg

04/10/2018 18:04Oppdatert 05/10/2018 10:22

Trenerlisten til Rosenborg ble denne uken kortet ned til under ti navn. Eurosports eksperter mener Tromsø-treneren hadde passet godt inn.

– Jeg har sagt det før og jeg kan gjerne si det igjen; Simo Valakari er den beste og mest spennende treneren i Eliteserien. Han har fått et middelmådig Tromsø, som hvert år har kjempet for å klare seg, plutselig er de et lag som kan slå et Brann på andreplass uten problemer, sier Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth om Tromsø-treneren.

I denne ukens Eliteserie-podcast diskuterer Gauseth og Eurosports Asbjørn Myhre om Tromsø-trener Simo Valakari kan ta over som permanent hovedtrener i Rosenborg.

– Han har noen tanker som gjør han veldig spennende. Så kommer hele den diskusjonen om 4-3-3 og Rosenborg. Rini Coolen prøver hele tiden å snakke seg bort og ut av det 4-3-3-kravet, for han ønsker også å være tilpasningsdyktig og gjøre ting på sin måte. Veldig mange kamper under Rini Coolen ligner ikke på det 4-3-3 man forbinder med Rosenborg og det er den pragmatiske innstillingen som sannsynligvis en fotballtrener må ha i 2018, sier Myhre.

Dette er Gauseth enig i og mener Valakari kunne fått det til med en 4-3-3-formasjon.

– Det er omtrent slik bildet ser ut for meg. Man må ha den dynamiske tilnærmingen hvis man skal trene et lag som er virkelig gode og da må man kunne se an spillermateriellet i større grad og legge opp taktikken deretter. Og ikke være låst til en taktikk. Så at Valakari i Rosenborg kunne fått til det med 4-3-3 er helt åpenbart, sier han.

Se denne ukens Eliteserie-podcast her (saken fortsetter under videoen):

Video - Eurosports Eliteserie-podcast: Solskjærs «trussel» og hvordan hadde Valakari ledet RBK?

01:00:07

Mentalitetsendring

Etter en tøff periode i juli og august med fem strake tap for Tromsø er de nå oppe på en åttendeplass med 33 poeng etter 24 serierunder. Forrige kamp slo de Brann som ligger på andreplass.

– Det har skjedd en mentalitetsendring først og fremst, sier Gauseth før han trekker frem en av spillerne som har blitt bedre under Valakari.

– Magnar Ødegaard som tross alt har vært middelmådig, ser plutselig ut som en superstjerne. Han drar av folk, trer gjennom ledd og gjør ting som du aldri har sett fra denne fyren her, det gjør han plutselig under Simo Valakari, legger han til.

Tromsø-treneren har kontrakt med klubben ut 2020. I følge Rosenborg skal ny trener være på plass før desember i år. Onsdag fortalte Koteng at Rini Coolen fortsatt står på listen over potensielle trenere.

– Status er at vi nå har en nettoliste og jobber med den. På den listen står Coolen. Vi jobber fortsatt utifra samme tidsplan, sa Ivar Koteng til Eurosport.no.

  • RBKs gulljakt: Se Rosenborg - Sandefjord søndag 7. oktober kl. 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.

Sett denne?

Video - Stjerneanalysen: Gauseth frustrert på Hulsker under Haaland-intervju

08:56
0
0