Populære sporter
All sport
Vis alt

RBKs trenerjakt: Dette sier Koteng om Coolens kandidatur

Stian Thelen

Oppdatert 02/10/2018 klokken 16:57 GMT+2

Under ti navn står på listen til RBK i jakten på ny trener. Koteng mener at Coolen er en sterk kandidat.

Rini Coolen

Foto: Scanpix

  • RBKs gulljakt: Se Rosenborg - Sandefjord søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Euroosport Norge
– Status er at vi nå har en nettoliste og jobber med den. På den listen står Coolen. Vi jobber fortsatt utifra samme tidsplan, sier Ivar Koteng til Eurosport.no.
Mandag hadde Rosenborg styremøte der bruttolisten med trenernavn kuttet ned til en nettoliste. Det var Adressavisen som omtalte saken først. Nå intensiveres trenerjakten ytterligere og RBKs styreleder bekrefter at de nå jobber ut i fra en liste på mindre en ti kandidater.
– Er Coolen en sterk kandidat?
– Ja, det vil jeg si, svarer Koteng.

– Gir oss et luksusproblem

Under Coolen har Rosenborg hatt en sterk rekke i Eliteserien med seks seiere og en uavgjort, før Molde påførte ham det første tapet søndag. Styrelederen er fornøyd med det nederlenderen har levert.
– Jeg synes han har gjort en bra jobb. Det har vært veldig mye kamper og lite trening, med stor belastning på spillere som har spilt mye kamper. Det har vært litt skader, men han har gjort en god jobb.
– Bendtner mener Coolen fortjener jobben. Hva er din kommentar til det?
– Jeg synes det er flott. At spillerne vil ha treneren og at han er godt likt, det gir oss et luksusproblem for oss og det vil vi ha.
– Har dere hatt samtaler med kandidater på listen?
– Det vil jeg ikke kommentere.
  • Lad opp til runden i Eliteserien med Fotball Direkte hver søndag klokken 17.00 på Eurosport Player
Dette sier RBKs midlertidige trener om trenerjobben. Saken fortsetter under videoen:

– Ville vært latterlig å si nei

Coolen har tidligere ikke lagt skjul på at han ønsker jobben om han blir spurt.
– Hvis de spør meg om jeg vil fortsette som hovedtrener, så ville det vært latterlig å si nei. Dette er livet mitt. Jeg kan jobbe med sport 24 timer i døgnet, uten at det vil føles som en jobb. Det er en hobby, sa nederlenderen.
I august kunne Eurosport.no avsløre at Ronald de Boer hadde vært i Trondheim for å møte representanter for RBK og at nederlenderen skulle være høyt på listen over aktuelle kandidater. Da bruttolisten ble klar i slutten av august ville ikke RBKs styreleder kommentere om nederlenderen var på listen, men nå avkrevfter Koteng at de Boer står på nettolisten.
1. desember er fristen for når klubben skal ha ny trener på plass. Fremover skal de kartlegge og prate med kandidatene på nettolisten.
– Nå blir det å ha samtaler med de som er på listen og undersøke om de er aktuell. Så blir det å ta et valg når vi har kandidatene klare, avslutter Koteng.
  • RBKs gulljakt: Se Rosenborg - Sandefjord søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Euroosport Norge
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame