– Han kommer til å være helt der oppe på toppscorerlisten, sier Stefan Johansen til Eurosport.no, på spørsmål om hva han tror om Pedersens sesong.
De to tok bronse sammen i U21-EM med Norge i Israel tilbake i 2013 og har spilt med hverandre på aldersbestemte landslag oppover.
Johansen har stor tro på at 2018 blir kraftspissens år.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
– Ja, uten tvil. Strømsgodset ser meget sterke ut på papiret, og det er dessuten lenge siden de hadde en så bred tropp. Det kommer til å gagne Marcus, sier England-proffen.

– Garantert topp tre

Nicklas Bendtner er favoritt til å stikke av med topscorertittelen for andre sesong på rad, men kan miste viktige kamper dersom han blir med Danmark til VM. Ohi Omoijuanfo scoret 17 mål i fjor og ønsker garantert ikke være noe dårligere denne sesongen.
– Men dersom Marcus holder seg skadefri, så er jeg bombesikker på at han i hvert fall blir topp tre på toppscorerlisten. Jeg tror han faktisk kan bli toppscorer, sier Johansen.
Etter én seriekamp står 27-åringen allerede bokført med to scoringer.
Se Pedersens to scoringer mot Stabæk i første serierunde her. Artikkelen fortsetter under videoen.

Pedersen-dobbel reddet Godset fra pinlig Eliteserie-åpning

Mener Deila har satt sitt preg

Søndag var Fulham-spilleren på plass på Intility Arena for å følge oppgjøret mellom Vålerenga og Odd. Johansen var en viktig brikke på nåværende VIF-trener Ronny Deilas Godset-lag som ble seriemestere i 2013. Fra 2014 var begge to i den skotske storklubben Celtic.
Johansen mener Vålerenga ser ut til å ta form.
– De har fått inn mer av det Ronny står for, hans stil og slik han vil ha det. De ser rett og slett mer ut som et Deila-lag, sier Johansen.
Han håper hovedstadsklubben lykkes og slår godt fra seg i 2018.
– Med den stallen er de i stand til å bryte ned de fleste lagene i Eliteserien. Og jeg skal ikke lyve, jeg synes det hadde vært moro med et hovedstadslag som Vålerenga helt i toppen. De har en enorm fanskare som jeg kunne tenke meg å se i toppen av norsk fotball, sier han.

Blitt kvitt lyskeproblemer

Landslagskapteinen har slitt med smerter i lysken over lengre tid, men er helt frisk igjen nå.
– Lyskegreiene har jeg heldigvis blitt kvitt, for med de smertene klarte jeg ikke komme opp på ønsket nivå. Det var fryktelig irriterende, sier midtbanespilleren.
Les også: Stormer videre etter Johansen-scoring
Fulham er i fin flyt om dagen og har ikke tapt en seriekamp etter jul. Det har ledet laget opp til en tredjeplass i Championship.
– Jeg er trygg på at vi kommer oss på playoff-plass. Men vi skal krige på videre, og jeg mener det er mulig å rykke direkte opp, sier Stefan Johansen.
De to øverste lagene i ligaen rykker direkte opp. De seks beste lagene spiller opprykks-playoff.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
Norgesmesterskapet
Strømsgodset lekte seg til semifinalebillett
19/03/2022 KLOKKEN 21:01